25 kolovoza 2010

Skok u Hrvatsku

Bliži se vikend i početak jesenskog dijela sezone u Kupu Hrvatske. Organizatori su Međimurci, a natjecanja već počinju u petak ujutro srednjim stazama, te navečer sprintom u Varaždinu. Cro-O-fest je dobro osmišljena trka sa puno novih ili zanimljivih karata, ali sa dosta nesretnim terminom barem za domaće natjecatelje. To se najbolje vidjelo prošli tjedan kada je trku u Našicama pohodilo nekoliko desetaka natjecatelja. Šteta, ali tako to je. Znali smo na početku sezone da će biti tako jer se u ovom terminu još uvijek dosta ljudi nalazi na godišnjim odmorima, djeca dolaze sa mora ili roditelji idu po njih... Ne manje važno je i financijsko stanje u ovo recesijsko doba. Jedna prosječna obitelj sa jednim ili dva djeteta koja namjerava nastupiti na svim trkama Cro-O-festa mora izdvojiti preko 500 kuna samo za startnine. Nije to puno ako gledamo koliko trka se dobije i koliko bi to isto stajalo u nekoj zapadnoj zemlji, ali u ovom terminu kada završava ljeto to je dosta velika stavka. Nažalost moramo i o tome razmišljati.
U svakom slučaju ovaj vikend oko stotinu natjecatelja okupiti će se u dobro poznatom Lužcu te na Filićevom domu na Ravnoj gori, a upola manje na trkama u petak. Ako ste razmatrali mogućnost da postanete najbolji pojedinac natjecanja onda je dovoljno da sudjelujete na svim trkama bez obzira koliko ste bodova osvojili jer će takvih biti jako malo. Isto vrijedi i za klupski plasman.Možete kao klub osvojit najmanje bodova, a sudjelovali ste na svim trkama za razliku od ostalih koji imaju više bodova na manje trka i eto pehara. Zgodna kombinacija. Nekada smo tako nešto slično zvali humani sistem, a često se primjenjivao na "Memorijalu Janka Mišića" u Samoboru.

Nakon tih trka slijedi "prazan" vikend za one koji ne idu na Alpe Jadran kup u Italiju te potom štafetno prvenstvo u Lokvama. Sredinom mjeseca (19.09.) kreće i sprint Kup Hrvatske na novoj lokaciji u Karlovcu. Slijede nam trke u Bjelovaru, pa u Samoboru, Zagrebu te ponovno u Međimurju na kraju sezone.

Jučer su naši laureati imali čast da ih posnimi HTV, a prilog o preciznoj orijentaciji i nastupu na WTOC-u ići će u petak u emisiji Dobro jutro Hrvatska. Snimanje je trajalo punih sat vremena, a bili su prisutni svi reprezentativci sa WTOC-a.

Slijedećih dana slijedi i nastavak reportaže iz Skandinavije. Stigli smo trenutno do Finske, našeg najsjevernije dijela putovanja, ali povratak od tamo bio je još duži. Brojčanik je trenutačno tek na nešto preko 3000km, a do Zagreba smo napravili 8260km.

Nema komentara:

Objavi komentar