31 kolovoza 2012

Zahuktale se pripreme pred sezonu

Sezona samo što nije. Pozivi na veliko stižu, otvorene su prijave na portalima, izlaze bilteni, informacije i sve ono što prati početak jesenskog dijela sezone. U Hrvatskoj sezona kreće trkama u Međimurju za vikend 08. i 09.08. Prema mojoj procijeni radi se o najboljim terenima koje to područje ima, dakle karta Lužca i Trakošćana. Ostali tereni su mi nekako prezeleni i zarasli. Nisu svakako po mom ukusu. Koliko za sada vidim nije da su se klubovi pretrgnuli sa prijavama, no ima još nekoliko dana do roka pa će se valjda to sve skupa podebljati. 

Odmah nakon vikend u Međimurju ide štafetno prvenstvo Hrvatske te druga utrka za kup Hrvatske u preciznoj orijentaciji. Precizna je u subotu 15.09., a PH u nedjelju 16.09. Lokacije natjecanja su Jelenovac za preciznu i nova karta dijela Stubaka za štafetu. Rujan ima bogati program trka tako da vikend iza slijedi Alpe jadran kup u Austriji. Osim reprezentacije naravno mogu nastupiti i svi ostali zainteresirani, a kako se radi o trci u Austriji vrijedilo bi potegnuti do Villacha na jedan kvalitetan produženi vikend. Kraj rujna dočekati ćemo u Đurđevcu na MTBO utrci te na tradicionalnoj Neninoj utrci u Jastrebarskom.
Listopad je ipak nekako malo opušteniji. Prvi vikend je rezerviran za dva natjecanja u preciznoj orijentaciji u organizaciji OK Oriona, a zatim slijedi prvenstvo Hrvatske za seniore 13.10. Vikend iza je Zagreb open u opuštenoj atmosferi te priča u Hrvatskoj završava opet povratkom u Međimurje na sprint i noćnu utrku. bjelovar je najavio ubacivanje još jednog sprinta na novoj karti u Bjelovaru, ali datum još nismo dobili pa će se to vjerojatno odlučiti tijekom idućih dana. Možda trka bude u vikend kombinaciji sa MTBO utrkom ;)

Tradicionalno međunarodnu sezonu završavamo u Mađarskoj na tzv. "November pokalu" te između gondola u Veneciji 11.11.

Za one koji žele natjecanja ima u izobilju i može se odraditi jedna lijepa i kvalitetna jesen. Vihoraši će se za sezonu pripremiti zajedničkim treningom na Solarskim šumama ovu nedjelju (detalji su na Vihorovim stranicama), a juniori su jučer imali i atletsku provjeru na prvoj jesenskoj kros ligi u Maksimiru.

Nema komentara:

Objavi komentar