20 kolovoza 2012

MTBO Svjetsko prvenstvo - Veszprem

Za nepunih sat vremena u Veszpremu u Mađarskoj počinje 10. Svjetsko prvenstvo u MTB orijentaciji. Hrvatska i na ovom natjecanju ima svoje predstavnike, Sanja, Paula, Neno, Igor i vedran dati će sve od sebe da postignu što bolje rezultate u najbržoj, najskupljoj i možda najopasnijoj disciplini orijentacijskog sporta. Skupoća se naravno odnosi na vrhunski rezultat jer onoga trenutka kada poželiš nešto više u ovoj disciplini mora se uložiti i u osnovno sredstvo-bicikl. "Pevecikli" ovdje ne prolaze iako se na njima može puno naučiti no kada se prođe ta faza (i uspije dovesti pevecikl čitav na cilj) izrazi poput disk kočnice, amortizeri, kvalitetni prijenosi nisu više samo utopija već realnost. No naravno bez treninga i sati znoja bicikl neće sam odraditi trku za nas pa je to ono osnovno za rezultat kao i u svakom drugom sportu.

Kvalifikacije dugih staza na prvenstvu u Mađarskoj od naših otvara Sanja startom u 11:17, pa za njom slijede Neno u 11:34, Vedran 11:58, Igor 12:07 i Paula 12:47. Startne liste

Utiske sa treninga možete pročitati u Sanjinom dnevniku na Vihorovim stranicama, a video sa model eventa pogledajte na ovim stranicama.  U jednom kadru se vidi i Neno ;) Oni koji žele više mogu razne načine live prijenosa naći na web stranicama organizatora.

Nakon solidnog početka Sanja je negdje na stazi očito imala defekt koji nije uspijela riješiti i u cilj je utrčala gurajući bicikl. Da se nešto događa mogli smo zaključiti po velikom  zaostatku koji je nastao nakon prvog prolaznog vremena, a ekskluzivno evo prenosimo i snimku guranja bicikla u cilj. Ostali se za sada drže (Neno ima neki sumnjivi samo njemu jasan prolaz ;) i čekamo ih uskoro u cilju.

Nema komentara:

Objavi komentar