24 kolovoza 2012

MTBO WOC - Štafeta

Danas u Mađarskoj naša reprezentacija vozi štafetnu utrku. nastupamo sa jednom štafetom i to onom muškom u sastavu Vedran Berković-Nenad Lovrec-Igor Dorotić. Na startnoj listi je 35 muških štafeta (prva i druga ekipa). Prema trenutačnom odnosu snaga naši ako jako dobro odvoze mogu se boriti za pozicije između 25 i 30. mjesta. S obzirom da je štafetno natjecanje uvijek puno iznenađenja i preobrata vrijedi pratiti trku u živo. Nakon prvog prolaznog vremena Vedran se nalazi na 31. mjestu ispred Australije, Japana i Litve, Estonije, a nekoliko sekundi iza Rumunjske. U vodstvu je trenutačno Austrija ispred Češke i dvije ekipe Francuske te Finske.

Nakon prve izmjene naši se bore za poziciju oko 31. mjesta i prema prolaznim vremenima borba se ponajviše vodi sa ekipom iz Australije mada i čak četiri ekipe ispred nisu predaleko odmakle (3-4 minute). Nakon prvog prolaza do kraja prve izmjene dogodilo se i nekoliko promjena u vodstvu pa je tako prva neočekivano izmjenila Francuska 2 ispred Češke i Austrije.

Ekskluzivno možete vidjeti i video izmjene naših reprezentativaca Vedrana Berkovića i Nenada Lovreca samo nekoliko minuta pošto su napravili izmjenu.

U tijeku je i druga izmjena. Dogodile su se i velike promjene na samom vrhu. Finska je preuzela prvo mjesto, a Rusija je izbila na drugo mjesto dok su Česi pali za jednu poziciju i sada su treći. Nenad se dobro drži i napravio je razliku od jedne minute na prvom prolazu u odnosu na Australiju. Doduše prešao ga je član reprezentacije Estonije, no u poretku na cilju ako sve dobro prođe zadržavamo 31. mjesto jer je ovog trenutka diskvalificirana Finska druga štafeta koja je perforirala krivu kontrolu.

Neno se pojavio i na drugoj prolaznoj kontroli i izbio je na 27. mjesto u poretku zahvaljujući činjenici da je nastao pravi pomor reprezentacija u TOP 10 plasmanu. Izgleda da su kontrole vrlo blizu pa su krivu kontrolu  krivo perforirale i diskvalificirane su štafete Austrije 2, Finske 2, Slovačke 1 i Litve 1

Po svemu sudeći organizator je imao grešku u programu i polako se svi diskvalificirani vraćaju u poredak tako da je naša reprezentacija ponovno oko svoje pozicije. Nenad je prošao stazu i izmjenio Igoru Dorotiću koji vozi zadnju izmjenu. Štafeta australije nas je prešla u zadnjem dijelu staze na drugoj izmjeni i sada imamo za njima zaostatak minutu i dvadeset. Zanimljivo je da su naše obje izmjene išle gotovo jednako, razlika je jednu sekundu u korist Nenada :). Očito će se u našem plasmanu sve riješavati na zadnjoj izmjeni, dakle borba za 31. mjesto :)).

Uspio sam doći i do snimke naše druge izmjene koja je to napravila prije par minuta pa bacite pogled na drugi video. U međuvremenu su u cilj ušle i prve štafete. Dobra je stvar što nas nisu "iberundali". Svjetski prvaci su očekivano Finci, a srebro je uzela Rusija dok je broncu uzela Austrija sa Felixom Breitschedelom na zadnjoj izmjeni koji je nadoknadio gotovo dvije minute zasotatka na Češku ekipu.

štafeta - muška staza
Igor nam je prošao prvu prolaznu kontrolu i krenuo je solidno. Približio se grupi ispred sebe, a prošao je i Australiju. Nadam se da će imati snage do kraja izdržati u tom ritmu. Finska je uzela zlato i u ženskoj konkurenciji, a Švicarke su srebrne. Za brončanu medalju se vodila zanimljiva borba. U  zadnjoj izmjeni Slovačka je krenula sa preko četiri minute prednosti ispred veće grupe reprezentacija među kojima je bila i Michaela Gigon osmerostruka svjetska prvakinja iz Austrije. Njena druga izmjena izgubila je dragocijeno vrijeme zbog puknuća lanca koje je Michaela pokušala nadoknaditi. Na GPS u je bilo zanimljivo pratiti koliko je Michaela skidala prednost iz metra u metar staze, no na kraju je uspijela samo dovesti svoju štafetu sa osmog na četvrto mjesto sa zaostatkom nešto manjim od dvije minute.

Igor je prošao i drugu prolaznu kontrolu. Izgubio je prednost ispred Australca i sada ima zaostatak od deset  minuta. Čini mi se da je tu Australija ipak stekla prednost koju će teško ispustiti do cilja. Na rezultatima opet stoji dio diskvalificiranih ekipa pa teško možemo razaznati koji smo u poretku, ali recimo da je to pozicija oko 31. mjesta.

Igor je u cilju. Nažalost utrčao je uz bicikl što je očito naznaka da smo imali još jednu probušenu gumu tj. tehnički problem sa biciklom. Šteta no i to utrčavanje je velika stvar jer mnogi bi odustali u toj situaciji. Sve za ekipu, palac gore :)). Lista pokazuje 31. mjesto u neslužbenom poretku. Kada izađu službeni rezultati znati ćemo točnu poziciju.


Startne liste
rezultati u živo
kamera u živo

Nema komentara:

Objavi komentar