16 kolovoza 2012

OOnline cup

Ove godine na OOnline kupu sakupilo se preko 1600 natjecatelja. Natjecanje koje je počelo prije desetak godina na Soriškoj planini pretvorilo se u regionalnog lidera po kvaliteti i brojnosti. Nažalost zbog raznih razloga nismo bili u mogućnosti sudjelovati na svih pet dana, no i odlazak za vikend na dva natjecanja u orijentacijskom trčanju i jedno u preciznoj orijentaciji upotpunili su sliku o onome što već znamo. Ivan i ekipa rade izvrstan posao i hvala im na tome. Što se nas tiče uglavnom je sve funkcioniralo kao što je i trebalo, a ono što Ivan nije mogao predvidjeti je velika prometna nesreća na autoputu tako da je dio natjecatelja (i organizatora) kasnio na samo  natjecanje (i mi sa njima ;). No panike nije bilo, svima je izađeno u susret i dobili smo nova startna vremena bez ikakvog natezanja. Jedna lijepa gesta organizatora. Teren je kada se govori o OOnline trkama uvijek zanimljiv i izazovan. Karte su tehnički dotjerane i nemam neke zamjerke na njih. Uglavnom uživao sam na trci koliko je to bilo moguće s obzirom da se ipak radilo o prvim trkama nakon višemjesečne pauze. Osjetilo se to naročito prvi dan kada glava želi brže, a tijelo ne sluša. Pušeš kao parna lokomotiva i daš sve od sebe, a na listi rezultata te naperu kao beba zvečku. 

precizna orijentacija - karta

precizna orijentacija - rješenja
Ne budi lijen istog dana poslijepodne sudjelovali smo i na natjecanju u preciznoj orijentaciji. Bila je to već treća trka u preciznoj orijentaciji toga tjedna, no za nas prva i ona najvažnija koja se bodovala za regionalnu CRO-SLO-ITA ligu. Kako smo već kasnili na trku u orijentacijskom trčanju i na start precizne smo došli nakon što smo odradili trčanje. Gužve više nije bilo, a iako se pojavio veći broj Hrvata gotovo nikoga nismo vidjeli jer su već bili gotovi i zbrisali su svojim poslom. Sama trka je bila zanimljiva, no nisam bio presretan nekim zadacima zbog tzv. microZ odgovora, a dobili smo i odgovor što nam nosi A-cluster u budućnosti... jedna zastavica i puno takvih zaataka koji organizatoru olakšavaju posao. Koliko je to dobro vrijeme će pokazati. A da i Slovenci imaju svojih luđaka pokazao je neki lokalni pacijent koji je organizatorima pokupio dobar dio zastavica i jednostavno ih odnio sa sobom u nepoznatom smjeru, a nitko mu ništa nije mogao. Bilo je tu osim zastavica iz precizne i onih sa utrke sa SI stanicama. Srećom iste su nađene bačene u nekom dvorištu slijedeći dan.
Na preciznoj je pobijedila Matea Keresteš dok je najbolji rezultat od Hrvata postavio Jan u N kategoriji osvojivši drugo mjesto. U elitnoj kategoriji najbolje se snašao Hoki na osmom mjestu. Slijede Ivo, pa ja i  Ivek sa jednim bodom manje na 16., 17. i 19. mjestu, pa Jasminka i Ivana na 20. i 21. mjestu i tamo negdje pred kraj liste Dalibor (36.) i Iskra (40.) te na samom začelju Antun (48.) kojima očito nije sjela trka. Po konkurenciji ovo je bila zasigurno jedna od najjačih utrka u regiji do sada. Rezultati

Drugi dan natjecanja bio je na istom ciljnom prostoru, ali na susjednom terenu. Staze su opet bile zanimljive i tehnički teške i da nisam napravio jednu manju grešku pred sam kraj bio bi još zadovoljniji. Ono što je bilo dobro je da je tetiva izdržala napore i nije više boljela, ali se pojavio problem koljena. Do poslijepodneva spuštanje niz stepenice više nije bilo moguće i da je idući dan bila kakva utrka vjerojatno je ne bi mogao trčati. No sreća u nesreći je bila da smo za idući dan planirali samo putovanje i seljenje na drugu lokaciju.
Rezultati   

Iduće godine Ivan i ekipa pripremaju još veći projekt. U dvanaest dana svi zainteresirani moći će trčati dva petodnevna natjecanja. I to ne bilo kakva. Od 19.-23.7.2013. na rasporedu je "Bubo kup" u okolici Ajdovšćine i Postojne, a od 26.-30.07.2013. na rasporedu je OOnline kup u okolici Bohinja. Sve trke OO kupa održati će se iznad 1000 metara nadmorske visine. S obzirom na lokaciju radi se o pravoj poslastici.

Nema komentara:

Objavi komentar