21 kolovoza 2012

Sprint MTBO WOC

isječak karte sa sprinta i GPS praćenje
Iako je trka još u tijeku već se mogu isčitati rezultati najboljih i naših. GPS tracking za najbolje dao nam je naslutiti što se događalo na terenu. Prema mojem mišljenju ovaj WOC je prekretnica u disciplini orijentacije brdskim biciklima. Koliko je do sada bilo uobičajeno gledati kontrole na raskrižjima i krajevima puteva toliko je sada bilo neuobičajeno gledati kontrole na glavicama, uvalama. Nevjerojatno koliko je gubljenja bilo na terenu. Samim time što je dozvoljen "off roading" povećao se i broj puknutih guma, pa je tako svako malo u cilj netko dotrčavao sa biciklom uz sebe. Kuriozitet je da je čak i jedno vrijeme vodeći u muškoj konkurenciji  Hans Joergen Kvale iz Norveške dvije kontrole prije kraja probušio gumu i do cilja je dotrčao sa biciklom te postigao najbolje vrijeme.

Naši su danas odradili još jednu utrku. Svi su na broju na cilju i bicikli su u redu koliko vidimo. Najbolje rezultate ostvarili su Paula Vrdoljak (37'30) i  Igor Dorotić (39'56), a ostatak ekipe dao je sve od sebe da napravi što bolje rezultate -  Vedran Berković 40'17,  Nenad lovrec 44'49, Sanja Žužić 73'43. Pred njima su još srednje staze i štafeta i sada se treba regenerirati kako fizički tako i psihički jer slijede potpuno nove trke i sve kreće opet iz nule.

Svjetska prvakinja postala je Švicarka Christine Schaffner sa vremenom 21'45, a svjetski prvak je Tobias Breitschadel iz Austrije, poznat i u našim foot O krugovima ;)

Ako tko ima mogućnosti neka obavezno baci pogled i na GPS praćenje dok još traje.

Nema komentara:

Objavi komentar