12 travnja 2011

Počela prava sezona - Nenina trka

U nedjelju su pali i prvi bodovi za sprint kup Hrvatske. Prva utrka održana je u Jastrebarskom, a trčalo se po parku u okolici dvorca Erdody. Brza trka sa puno promjena smjerova i nekim kontrolama koje je trebalo obići dva puta iziskivala je maksimalnu koncentraciju i trčanje u punom sprintu od početka do kraja. Tko je to uspio bio je na pobjedničkom postolju. Orijentacijski većina vjerojatno nije imala nikakvih problema jer su kontrole bile lijepo vidljive i bilo je dovoljno trčati u smjeru da ih se uoči. No bilo je i nekoliko izbora varijanti (oko dvorca i oko jezera) na kojima se moglo dobiti ili izgubiti nekoliko sekundi, a prema rezultatima to je moglo odnijeti i po tri-četiri pozicije.

Organizaciju utrke sproveli su članovi (sadašnji i bivši) OK Jelena i u principu nema nikakvih zamjerki. Sve je bilo korektno i uredno, a to je dokaz da svaki klub može organizirati ako ništa drugo barem jednu sprint utrku i da može imati svoju kartu na kojoj će održati tu utrku. Malo područje kakvo je bilo prošlu nedjelju u Jastrebarskom nimalo nije smetalo da se napravi kvalitetna utrka.

Rezultati su na stranicama natjecanja, a prolazi su malo zbrčkani pa ih je teško uspoređivati jer nisu sortirani prema kategorijama već prema redoslijedu prijava. No ako baš želite možete se i tu snaći.

Vihoraši su krenuli dobro i osvojili su dva zlata (Ivor i Luka) te dva srebra i pet brončanih medalji. Veseli i medalja Karla Borisavljevića koji je nakon niza nesretnih okolnosti prošle sezone ove godine krenuo sa dvije medalje. Očito su se treninzi isplatili.  Veseli i povratak Luke nakon niza bolesti koje su ga spriječavale u treningu. Sve u svemu dobar početak.
Sezona se nastavlja za vikend prvog svibnja, a prva prava klasika trebala bi biti na Ačkovom kupu 08.05. ako ga bude.

Nema komentara:

Objavi komentar