26 travnja 2011

Očekivanja za vikend

Nekako su duge ove pauze između natjecanja. Doduše s jedne strane većini to i paše jer se stignu opet zaželiti nove utrke, a u međuvremenu imaju malo vremena i za sebe i stvari koje inače pod tjednom ne stignu obaviti. No eto pauza je završila i ovaj vikend idemo u udarnom tempu.


U subotu ujutro prvi u akciju kreću biciklisti. Prvenstvo Hrvatske na duge staze u okolici dvorca Maruševac privuklo je pedesetak natjecatelja što je čini mi se konstanta brojka ove godine i nije loše. Malo, po malo je broj iz godine u godinu sve veći. Poslijepodne na istom terenu kreću trkači. Druga utrka za sprint kup Hrvatske privukla je osamdesetak natjecatelja. Oni koji su tamo sigurno će imati dobru utrku, a vjerojanto bi broj bio i veći da ujutro nisu na programu MTBO duge staze.

U nedjelju kreće konačno i veliki kup Hrvatske i to odmah sprint utrkom koja je ujedno i prvenstvo Hrvatske. Organizator najavljuje lijepu utrku na novoj karti, a mi nemamo razloga da mu ne vjerujemo. Mislim da sam tamo zadnju utrku trčao 1985. godine, a poslije tek jedan trening ili nešto slično. No bilo kako bilo, još danas su vam otvorene prijave pa se požurite ako mislite sudjelovati. Veliku dobrodošlicu želimo i novom klubu iz Slavonije koji po prvi puta nastupa na nekoj službenoj utrci.

Prognoze rezultata za prvo prvenstvo ove sezone? Reklo bi se da je konkurencija puno bolja i veća nego lani jer su objedinjene M21E i A kategorija, a moja predviđanja su da će Matjaž opet biti na vrhu, iza njega Lino i Edi, a Matija bi se mogao ugurati ako mu sve sjedne kako treba. Brz je kao munja :)). Za medalje bi se mogli još boriti i Vedran ili Draušnik. Ja ću dati sve od sebe, ali ove sezone forma i godine ipak čine svoje.
Kod cura laganu prednost dajem Nikolini Stepan koja brani titulu, no Vinka, Antonija i Ivana su odmah iza nje. Tu je i Linda, a moglo bi biti i pokoje iznenađenje sa strane :). U svakom slučaju biti će neizvjesno.

Šteta da nema više prijava za trku, ali to je naša realnost. Broj natjecatelja pada iz godine u godinu. Naravno krivicu dijelom snose svi klubovi, ali nažalost i način života mladih koji su sve tromiji, ljeniji i nezainteresiraniji za bilo što, što nije vezano za računalo i ekran. To je pojava koja prati natjecanja i u Austriji i Mađarskoj. Kako to ispraviti? To je studija koju bi vrijedilo napraviti i  na državnom nivou.

Nema komentara:

Objavi komentar