15 travnja 2011

Osnovci na Ključić brdu


Jučer smo odradili još jedan ubrzani tečaj orijentacije, odnosno vježbu. Višegodišnja predavanja koja smo odrađivali sa profesorima geografije i TZK povremeno pokazuju i neke rezultate. Plod toga je i jučerašnja terenska nastava školaraca OŠ "Pantovčak" na Ključić brdu. U sklopu izleta priređena im je i prava orijentacijska staza sa kontrolama, kartom, opisima, startom i ciljem, a koliko je profesor dobro pripremio ekipu govori i činjenica da su već i prije uvodnog izlaganja znali sve IOF boje i glavne simbole koji su im trebali za prolazak staze.
Kako smo stazu morali zbog dužine koncepirati tako da su dijelovi bili relativno teški za orijentaciju početnika, primjenili smo prokušanu metodu trakica na težim dijelovima, a kao dodatnu zabavu smo potegnuli i 30 metarsko uže na najstrmijem dijelu padine tako da su klinci imali dodatni doživljaj pentranja na brdo. Sve u svemu djeca su pokazala zavidnu razinu energije i brzine i potpuno su nas iznenadili brzinom kojom su prošli zadanu stazu.



Nadamo se da će uskoro biti još ovakvih aktivnosti i suradnje sa osnovnim i srednjim školama kako bi privukli više mlađih ljudi u naš sport.

Nema komentara:

Objavi komentar