04 travnja 2011

Najboljih 54 je preživjelo

Nakon sedam dana borbe sa ocjenama i štopericom preživjelo je najboljih 54. Seminar na rubu izdržljivosti i moglo bi se reći često i sa dozom opasnosti po vlastito zdravlje. Nažalost dio ekipe ostao je u snijegu, potrganih ligamenata koljena, isčašenog ramena, sa masom ogrebotina i masnica na tijelu. Ove povrede  znak su da su limiti bili vrlo visoko postavljeni. Rekao bih da su orijentacijske utrke prema ovome mačji kašalj. Prijatelji koji nisu izdržali biti će sa nama opet za dvije godine i želimo im brzi oporavak. Mi ostali dostojno smo proslavili kraj još jednog demo-seminara. Skupilo se ono najbolje od hrvatskog skijanja, najbolji metodičari i takmičari koji rade u edukaciji skijanja.

Od početka se vodila borba između metodičara i takmičara koji iza sebe imaju i nastupe na Olimpijskim igrama i FIS bodove. Na kraju je na vrhu liste zasjeo ipak metodičar Luka Dobrinić, ali odmah iza njega Ivan Ratkić i Danko Marinelli koji iza sebe ipak imaju i nastupe u Svjetskom kupu. Dečki su fantastični i na stazi od pedesetak sekundi lude vožnje ostave te po pet-šest sekundi, a ti voziš na svojim granicama. S druge strane vjerujem da i oni znaju koji je to osjećaj jer otprilike iste zaostatke imaju i oni kada su na stazi sa najboljima u Svjetskom kupu. U svakom slučaju vrijedilo je provesti vrijeme sa njima i pokupiti nešto znanja, a i sa ekipom proslaviti završetak sezone i polaganje ispita.

Nakon napornog dana na terenu najveći gušt je ipak bio baciti se u bazen ispred hotela, uživati u jakuziju ili znojiti se u sauni sa pogledom na okolna brda ono malo slobodnog vremena kojeg smo imali. Kako to obično biva na kraju seminara i velikih trka slijedi opuštanje koje je i ovoga puta bilo burno i puno emocija. Dovoljno je reći da je bilo uskijavanja u bazen da se može zaključiti kako je završila zadnja večer.  

O događajima koji su se za to vrijeme događali na hrvatskoj orijentacijskoj sceni ne treba trošiti riječi jer tumačenje pravilnika ima i svoju drugu stranu pa će uskoro sve ponovno za zeleni stol kako to i obično biva.

Nema komentara:

Objavi komentar