01 veljače 2011

Što nas čeka ove sezone

Kada bacim pogled na kalendar natjecanja u sezoni koja nam predstoji stvarno se ima što za vidjeti i za trčati. Trka ima kao u priči i vjerujem da ću morati negdje napraviti redukciju. Koje će to trke biti, vidjeti ćemo.

Uskoro kreće i doba pretumbacija po klubovima. Lešinari vrebaju i skupljaju, nude bolje uvjete, startnine...sve poznato iz vrhunskog sporta. Kao najbrojniji klub navikli smo na te udarce sa boka. Nije da se veselimo, malo se stresemo i zapitamo ali na kraju svatko ima svoj životni i sportski put i može birati gdje mu više odgovara. Srećom u zadnje vrijeme takve stvari prepoznaju u mjerodavnim institucijama pa se kolač ne dijeli na temelju "kupljenih" natjecatelja već na temelju vlastite produkcije. Ove godine još će se više gledati takve stvari, a da ne pričam da će se uvjeti za dobivanje beneficija daleko postrožiti. Trebati će puno trenirati da se dospije na listu onih koji imaju statuse. Prošle godine Vihor je imao nekoliko iznimnih rezultata, ali još uvijek se nije uspio izboriti za njihove statuse. Žalosno od mjerodavnih institucija i HOO-a da se toliko čeka na očite stvari. Kakvu to sliku daje onima koji dolaze ne treba pričati. No to je politika i status "malog" sporta. Srećom svi mi se ovime bavimo zato što to volimo i zato pohodimo trke i treninge u vlastitom trošku.

Pripremamo se za nove friške snage u našem sportu. Sanja i Ivek marljivo odrađuju malu školu orijentacije i ovu nedjelju u Maksimiru (11:30) ide novi dječji trening. Najbolja orijentacijska škola u gradu i šire ;) samo što nije krenula u potpuno novoj koncepciji. Svjesno idemo na nešto manji broj ljudi, ali na kvalitetniji rad i zbog toga je cijeli tečaj pomaknut koji tjedan ranije. Tečaj je prilagođen i onima koji dolaze van Zagreba pa ovim putem pozivamo i sve zainteresirane iz bliže i dalje okolice da nam se priključe.

Jeste li bili u Bjelovaru? Čujem da Vas je Lino iscrpio. Nema veze sve je to dobro za trening.

Nema komentara:

Objavi komentar