07 srpnja 2010

Prošla i klasika na JWOC-u

Jučer su naši juniori odradili i klasiku na JWOC-u. Dočekalo ih je 11,3 km. tehnički zahtjevne staze sa dosta zelenjave, pjeska i sitnih uvalica. Nije baš tip terena koji volim, ali pravi natjecatelj se mora prilagoditi onome na čemu nastupa. I ovoga puta svi naši prošli su stazu. Matjaž standardno dobro. Malo ispod rezultata od prošle godine, ali još uvijek izvrsno. 40. mjesto (1:34'19'') je hvale vrijedan rezultat. Vrlo dobar je bio i Matija (2:00'20'') koji se plasirao na 122. mjesto, dok su Mario (2:51'33'') i Ivor (2:54'34'') u donjem domu na 146. i 147. mjestu od 156 natjecatelja. Zlato je pomalo neočekivano otišlo u Češku. pobijedio je Pavel Kubat (1:18'48'') ispred Šveđanina Johana Runessona (1:19'32'') i Mathiasa Kyburza iz Švicarske (1:20'48''). Kod djevojaka je opet slavila Ida Bobach. Njeno drugo zlato u drugom nastupu. Kako je krenula biti će zanimljivo na srednjim stazama vidjeti hoće li i treće zlato pospremiti u svoje vitrine.

Dečkima i curama slijedi dan odmora, pa u nove pobjede u kvalifikacijama srednji staza. Realna očekivanja naših su A finale za Matjaža, B finale za Matiju, a ako se zalomi možda se  i Ivor i Mario uspiju progurati u B-finale. Nije to lako i sekunde će odlučivati. Bitno je istrčati stazu bez većih grešaka. 

I dok se oni u Danskoj bore za što bolje pozicije mi smo krenuli u finalnu realizaciju izrade nove karte. Mjeseci skupljanja podloga, izviđanja terena i pripreme na računalu jučer su pretočeni i u prve reambulacijske sate na terenu. Ako nas vrijeme posluži i sve bude u redu do Vihorovog sprint kupa biti će sve završeno i imati ćete priliku trčati na novoj karti. Dakle 19. rujna si rezervirajte za dvije sprint utrke. Možda vas ovih dana iznenadimo i pokojim isječkom karte. Za sada samo karta klasike sa JWOC-a ;)

Nema komentara:

Objavi komentar