08 srpnja 2010

Danas kvalifikacije srednjih staza na JWOC-u

Nakon jednog dana odmora i punjenja baterija na JWOC-u kreću kvalifikacije srednjih staza. Juniori i juniorke startaju u grupama od tri natjecatelja i ne znaju koju kvalifikacijsku grupu trče. Sigurni su jedino da oni koji startaju u istoj minuti sa njima nisu njihova konkurencija.
Danas od Hrvata prvi starta Mario Štambuk u 10:24, pa Matija Razum u 10:34. Slijedi Ivor Mikulčić u 10:56 te Matjaž Štanfel u 11:24. Startne liste
Po svemu sudeći neće biti prijenosa u živo pa ostaje samo da čekamo objavu rezultata po završetku trke. Do onda si prekratite vrijeme djelićom atmosfere sa klasike na Danskoj televiziji.

Kvalifikacije srednjih staza održavaju se na terenu sa slabom internet vezom te je to razlog zašto će rezultati malo kasniti. No snaći ćemo se mi i na vrijeme objaviti ono što nas najviše zanima. I dok čekamo da se Mario i Ivor pojave u cilju samo napomena da natjecatelji trče sa EMIT sistemom za perforiranje te posebnim odašiljačem na desnoj ruci koji omogućava prolazna vremena i ciljno vrijeme. Emit je specifičan po tome da osim čipa koji radi slično kao i SI ima i podršku u obliku papirića na kojem se nalaze osnovni podaci o vlasniku, a svaka kontrola ostavlja i specifičan trag pa ukoliko kontrola ne radi organizator može iz tog papira izvući podatke o prolasku staze. U Japanu su svi emiti imali i ekran na kojem si mogao pratiti trenutačno prolazno vrijeme za pojedinu kontrolu dok trčiš. Zgodno, ali ne znam koliko je to potrebno, odnosno korisno u trenucima dok se orijentiraš.
11:00
Naših još nema u cilju, ali evo i nekih podataka o stazama. Prva grupa ima stazu 3800 metara sa 19 kontrola, druga grupa 3825 metara sa 20 kontrola i treća grupa 3800 metara sa 20 kontrola. Vrijeme vodećih trenutačno je oko 23', a za prvih petnaest u grupi trebati će sigurno ići ispod 27 minuta.
11:12
Mario Štambuk (grupa 1) ovih trenutaka je utrčao u cilj. Njegovo vrijeme je 40'39 i trenutačno ima preko 17' zaostatka za vodećim sa vrlo malim šansama za B-finale. Očito mu nije legla utrka. Matija Razum (grupa 2) imao je nešto bolju trku i istrčao je stazu za 30'28 što je za sada najslabije vrijeme u njegovoj grupi dok bi u prvoj grupi bio ispred 6-7 natjecatelja. No tako je to u kvalifikacijama, treba imati i malo sreće. njegov zaostatak za vodećim je 9'28 što je solidno.
11:30
Vremena pobjednika su se spustila na 21 minutu što znači da će za kvalifikacije u A finale među prvih dvadeset trebati trčati ispod 25 minuta. Čekamo rezultat Ivora u cilju, a ovih trenutaka i Matjaž je krenuo u svoj pohod na finale.
11:45
I Ivor (grupa 3) je završio svoju stazu. Vrijeme 35:18. Za sada je po vremenu točno između Matije i Maria, a po plasmanu je 33. Sumnjam da će biti za B-finale, ali čini mi se da je nakon dvije lošije trke danas ipak istrčao solidnu trku. Ostaje nam još rezultat Matjaža.
12:00
Evo i ekskluzive. Objavljujem kartu sa kvalifikacija (sa ženskom stazom) samo tridesetak minuta nakon starta zadnje djevojke ;)
12:15
Došlo je do prekida veze i iako je u Danskoj vjerojatno sve gotovo još tapkamo u mraku sa Matjažovim rezultatom. Do onda ako pogledate kartu možete vidjeti da je staza obilovala kratkim dionicama od kojih su neke bile lagane, a neke tehnički vrlo zahtjevne. Natjecatelji su dobro trebali procijeniti gdje se mogu upustiti u jurnjavu šumom, a gdje je trebalo ipak stati na kočnicu i ići opreznije.
12:18
Dugo smo čekali vijest o Matjažovom rezultatu, ali evo i njega napokon. Matjaž (1. grupa) je 28. sa vremenom 25'44 što nije dovoljno za A-finale. Nedostajalo mu je 53 sekunde za A-finale. Šteta. Razlike su vrlo male. Matiji su u drugoj grupi nedostajale male 23 sekunde za ulazak u TOP40 tako da ćemo sutra najvjerojatnije pratiti Matjaža u B-finalu i ostatak ekipe u C-finalu.
No borili su se junački i još su dvije utrke pred njima. Štafeta je sigurno jedna od najzanimljivijih disciplina koja nam slijedi i vjerujem da će Matjaž trčati u prvoj izmjeni sa najboljima. Toliko za danas.

Nema komentara:

Objavi komentar