10 kolovoza 2009

U2 savršenstvo












Šta reći nakon ovakvog koncerta? Sve je već rečeno, a utisak je stvarno takav, savršeno, impozantno, najbolje do sada. Svojim kocertom U2 je dokazao da je tamo gdje treba biti, na vrhu i da ga nitko neće u dogledno vrijeme skinuti sa te pozi
cije. Nakon koncerta čovjek se pita i šta sada? Svaki koncert nakon njih ispasti će možda ne smiješan, ali u svakom pogledu manji, neatraktivniji. no dobro, sada smo u euforiji, ali utisak je takav. Od Vihoraša osim Ivane i mene viđeni su Hoki i Ivka, Iskra i Irena a vjerojatno je bio još pokoji u masi od 60tak tisuća ljudi.
Organizacija je bila savršena, bez ijednog propusta (barem vidljivog), a što je iznenađujuće nije bilo niti jednog incidenta. Nevjerojatno, ali istinito, 120 000 ljudi pohodi Maksimir u dva dana i policija besposlena, a inače 20 luđaka dođe na nogometnu tekmu i cijeli grad ima frku. Toliko o ljudima koji su bili tamo.

Šaka u oko je jedno stadion koji je totalna katastrofa. Ne znam kako taj stadion ima uopće bilo kakvu dozvolu, a kamoli uporabnu za utakmice i slično. Dinamo nije uložio jednu kunu u objekt na kojem obitava i kojeg 99% koristi samo on. Grad za umišljene veličine treeba sve plaćati. Ma katastrofa. U Svijetu ne bi dobili niti jedne kune poreznih obveznika već bi sami privređivali i održavali svoj pogon. Ja osobno glasam za rušenje stadiona i proširenje ZOO vrta na tu parcelu, a nogomet neka ide na neku bolju, ljepšu lokaciju i po mogućnosti što dalje od grada gdje se mogu loptati, a navijači neka divljaju po pustim ledinama. Tako nitko neće stradati, manje gužve za policiju, građane, parkiranje, nema demoliranih tramvaja...

Po običaju na koncertu smo uz sebe imali fotić pa je palo i nekoliko slikica, a i filmića. Neke fotke ispale su stvarno dobro pa eto dijelimo atmosferu sa svima koji čitaju blog. Za snimke sa Zg koncerta odite na Youtube. Ima ih stvarno savršenih.

Nema komentara:

Objavi komentar