06 kolovoza 2009

Potop u Švicarskoj




Prije samo tri godine kada smo sudjelovali u Zermattu na 6 dana Švicarske rekli smo da je to najljepša trka koju smo ikada trčali. Planine, žičare, okoliš, jezera, konkurencija, organizacija, 7 sunčanih dana na trkama, sve je bilo vrhunsko. Koliko smo onda imali sreće govore i informacije koje dobivamo iz Švicarske ovih dana kada se održava to isto natjecanje.

Već prvi sprint Schwytzu odrađen je po kiši, a organizator je upozoravao natjecatelje na velike količine kiše koje dolaze. Koliko su bili u pravu govori podatak da su te noći morali evakuirati ljude iz kampa u obližnju dvoranu. Drugog dana natjecanja vojska je prevozila natjecatelje dio puta u planine, a na povratku su jednostavno zaboravili na dio njih pa je tako više od 200 natjecatelja po jakoj kiši u brdima čekalo povratak preko dva sata. Taj isti dan na start se penjalo nevjerojatnih 700 metara visinske razlike za što je trebalo oko 2 sata!!!. Trećeg dana natjecanja organizator je zbog opasnosti otkazao trku za sve natjecatelje mlađe dobi i sve veterane. Nažalost jedan natjecatelj je toga dana i umro na stazi od posljedica srčanog udara. Zbog kiše i velikih muljevitih odrona zatvorena je i cesta koja je trebala biti put prema natjecanju četvrtog dana. Organizator je uspio nekako zamjeniti dane pa su iskoristili staze za šesti dan natjecanja, a s obzirom da je za kraj tjedna prognoza ipak bolja nadamo se da će ipak uspijeti natjecanje privesti kraju.

Zasigurno znamo da je obitelj Ocvirk u Švicarskoj na toj utrci pa se nadamo da su dobro i da nemaju nikakvih problema zbog ovako lošeg vremena. Eto nažalost niti Švicarci nisu uspijeli baš sve predvidjeti. Grozno je to kada pripremaš neku trku više od godinu dana i onda te vremenske prilike doslovce unište.

Na današnjim slikama možete vidjeti kako je to bilo u Švicarskoj prije tri godine kada su Vihoraši bili tamo.

Nema komentara:

Objavi komentar