19 rujna 2012

Štafetno prvenstvo Hrvatske

start štafete
Štafeta je uvijek bila jedna od mojih omiljenih disciplina. Doduše nekako sam često upravo i na štafeti proživljavao teške trenutke kada sam griješio ili bio u isčekivanju onih koji su trčali sa mnom u ekipi. Naravno bilo je tu i lijepih trenutaka, a uostalom kao štafeta Vihora postali smo i prvi štafetni prvaci Hrvatske. Bilo je to davno, ali još uvijek se pamti. Pamti se i drugi naslov prvaka Hrvatske iz Klane ili izvrsna štafeta na europskom prvenstvu u Rovinju kada smo se borili za medalju. Oni stariji sjetiti će se i legendarnog starta štafete u Rusiji kada je Goran ispalio na startu kao iz puške ispred svih velikih faca, no nažalost iz šume se vratio tek negdje nakon druge izmjene ostalih štafeta :))) Pamtim i štafetu sa Alpe Jadran kupa 1994. kada smo neočekivano došli do medalje. U svjetskim razmjerima ne tako davno upravo je Thierry vodio na neki način životnu bitku sa štafetom. Svaki puta bio je nadomak zlata ili medalje i nešto se dogodilo što je poremetilo planove. U Češkoj je progutao osu pa je kao vodeći u zadnjoj izmjeni završio u bolničkom helikopteru, u Mađarskoj je naletio na povrijeđenog Švedskog trkača pa je odustao, u Norveškoj greška u perforiranju da bi na kraju eksplodirao i osvoji zlato u Francuskoj. Svaka štafeta priča svoju priču i upravo je zato trka koja se ne propušta ako je to moguće.
Mia - Ž16
Doduše naše priče nisu tako dramatične, no imaju svoju zanimljivost. Štafeta prošli vikend ponudila je pregršt malih i velikih iznenađenja. U muškom dijelu Japetić je očekivano slavio, no nakon prve izmjene ipak je Bjelovar bio u vodstvu. Ris je unatoč izostanku Štanfela napravio dobar rezultat i sa svojim podmlatkom i iskustvom Salopeka došao do srebra. Obitelj Štambuk je presložila štafetu i dobila na jačini. Dečki su iskusniji za jednu godinu i vratili su nam za prošlogodišnje uzimanje medalje. Matej se na zadnjoj izmjeni nije dao i izvrsnom utrkom došao je do bronce za ekipu. Doduše u tom trenutku je Bjelovar bio taj koji je imao medalju, no jedna kriva perforacija i sve se mijenja. Upravo je to ono o čemu smo pričali. Moji dečki Iskra i Neno nisu imali svoj dan. Samo nekoliko minuta bolje otrčane njihove izmjene dovele bi nas do borbe za medalju, no nije išlo. Iskra je zapeo u nekoj zelenjavi na početku, a Neno je nakon susreta sa granom jedva fokusirao kartu zbog male ozljede oka. Osobno ja sam zadovoljan istrčanim. Možda je moglo malo brže, ali točnije nije. Kod cura su Vihorašice bile u jednakom statusu kao i Japetić i opravdale su taj status. I dok se nakon prve izmjene još činilo da postoji neka šansa za ostale, nakon druge izmjene neizvjesnost je nestala. No zato su se drugi borili za svoje plasmane i pomalo neočekivano Lokve su doše na drugu poziciju, a Bjelovar na treću dok je Ris ostao bez medalje.
trio na utrčavanju
Nažalost juniorska konkurencija je preslaba pa niti uzbuđenja nisu toliko velika, no kadeti su pokazali da se na njih može računati. Slavila je ekipa Vihora i to u mješovitom izdanju sa Leom i Karlom u konbinaciji. Zanimljivo je da smo praktično tu ekipu složili u zadnji čas jer je Dora nažalost u Turskoj slomila nogu pa smo morali mijenjati posložene stvari. Jan i Timo su hrabro ušli u borbu sa starijima i naravno sa težom stazom nego na koju su navikli, ali svoje su dobro odradili i došli su do trećeg mjesta. Mia i Iva nisu imale konkurenciju u svojoj kategoriji, ali se zato mogu pohvaliti da su ostvarile pobjedu protiv svih muških kadeta jer su imale istu stazu, a bile su najbolje :)


štafeta Vihora - seniorske prvakinje Hrvatske
Sve u svemu bila je to jedna zanimljiva štafeta. Lokacija je bila lijepa, a organizator se trudio da pokrpa sve rupe koje su nastale greškama u tiskari i na kraju je uspio u tome i nitko nije oštećen osim Tomice koji nije uspio istrčati toliko željenu štafetu. Osobno jedino bi bio sretniji da je karta bolje reambulirana jer bi to onda dalo i mogućnost da se staze tehnički postave nešto teže. Ovako je očito onaj koji je radio koncepciju morao birati velike i sigurne detalje za kontrole. Doduše to i je pravi put kada nemaš savšenu kartu tako da tu stvarno nemam zamjerki.

Nema komentara:

Objavi komentar