27 veljače 2012

Krenulo i u 2012-toj

reambulacija u zimskim uvjetima
Krenulo je. Prošli vikend trostruki program vezan za orijentaciju. počeli smo u  subotu kada je ekipa polagala ispit za kontrolore natjecanja u organizaciji HOS-a. Za ispit smo se pripremali zadnjih nekoliko tjedana i održali smo nekoliko zajedničkih rasprava koje su sigurno koristile onima koji su izlazili na ispit. Pravilnik je savladan u većem dijelu, ali naravno kontrolor nije osoba koja mora znati samo pravilnik već mora znati puno više, kako iz teorije tako i iz prakse. Da teorija nije baš lagana pokazala je i činjenica da je nisu svi sa uspjehom položili te da će ispit nakon malo učenja i stjecanja iskustva morati ponoviti. Praktični dio na terenu  voditelj ispita Tomica je odradio bez nekih problema. Sve je funkcioniralo dobro i većina je iz šume izašla sa novim titulama kontrolora. Vremenski uvjeti bili su idealni, za razliku od nedjelje.
Jutro u nedjelju osvanulo je tmurno i kišovito. Naš zacrtani plan odlaska na Kalnik bio je na klimavim nogama, no srećom postavljanjem "live" kamere na Kalniku naše stranice nam otkrivaju kakvo je vrijeme tamo tako da se ipak nekako odlučujemo za odlazak. Prije toga odlazimo još u Maksimir gdje su Sanja i Ivek odrađivali još jedan trening dječje lige. Sunce je već naveliko pržilo dok je Jan odlazio u šumu, a mi u auto. Na prilazu Kalniku crni blaci ponovno su nad nama i kiša pada kao luda. Srećom dok smo se spakirali za reambulaciju i pregled terena sunce se opet pojavilo.
Južna strana terena potpuno je prekrivena visibabama i nema niti trunke snijega, no taman kada smo dolazili na najdaljnji dio karte vrijeme je opet pokazalo promijenjivu ćud. Umjesto kiše zasipala nas je solika. Bijele kuglice učas su prekrile pod. Kako uvjeti više nisu bili baš idealni za reambulaciju prešli smo na pregled terena koji je do sada napravljen. Nevjerojatne vizure stijena koje su se pojavljivale ispred nas upravo su bile fascinantne. Kretanje je usporavao snijeg kojeg je ovdje bilo u izobilju, no detalji za kontrole bili su savršeni. Vrijediti će trčati na trci jer ako nas vrijeme posluži biti će to stvarno nešto posebno.
Idući tjedan nas čeka klinika, a onda i službeni početak natjecateljske sezone. To je to, krećemo u sezonu 2012.

Nema komentara:

Objavi komentar