05 ožujka 2012

IOF klinika u Grazu

analiza primjera karata i grupni rad
Bio je ovo vikend u kojem smo se rastrčali na sve strane. Počelo je sve u petak. Već ujutro Iskra se spakirao put Banja Luke u kojoj je predstavljao Hrvatsku na sastanku SEEOWG grupe, a mi smo poslijepodne krenuli za Graz. Nekako u isto vrijeme predvečer na čak tri lokacije odvijala su se orijentacijska događanja. U Zagrebu je bilo proglašenje kupova Hrvatske na kojem eto nažalost nismo uspijeli prisustvovati pa je Jan odradio posao za nas. U Banja Luci je Tomislav držao predavanje o preciznoj orijentaciji u sklopu sastanka grupe jugoistočne Europe, a istovremeno u Grazu smo mi prisustvovali IOF klinici za savjetnike međunarodnih orijentacijskih natjecanja. Po prvi puta na jednom mjestu se odvijala klinika za MTBO savjetnike i "foot O" savjetnike. Da sam se klonirao na četri dijela nekako bi stigao na sve, no s obzirom da nisam to uspio, još uvijek skupljam informacije sa svih strana.
zbog velikog interesa i pitanja Ivanino predavanje je trajalo gotovo sat vremena ;)
U Grazu je bilo dobro iako smo od IOF-a mogli očekivati i nešto bolje prezentacije. Dosta je to suhoparno jer slušaš o inim pravilima i normama, stavcima, paragrafima i dodacima pravilnika. Srećom ekipa koja je slušala kliniku bila je izvanredna tako da je bilo stvarno konstruktivno i zabavno u nekim trenucima. Na MTBO dijelu je kvaliteta bila stvarno na najvišem mogućem nivou jer uz Thomasa Wiesera koji je držao izlaganje svoja iskustva prenosila je i Michaela Gigon, višestruka svjetska MTBO prvakinja. U ime IOF-a kliniku je držala Unni Strand Karlson iz Norveške koje već nekoliko puta nastupila u ulozi višeg savjetnika na nekoliko svjetskih prvenstava. Glavni organizotor klinike bio je Wolfgang Potsch-Gogi.

Osim što smo upijali znanje i iskustvo ujedno smo i prenosili naše znanje. U sklopu klinike Ivana je održala predavanje o preciznoj orijentaciji na engleskom jeziku koji je bio službeni jezik klinike iako se govorilo dosta i njemački.

Nema komentara:

Objavi komentar