04 studenoga 2011

Što Vas čeka na Kalniku

Kalnik je destinacija koju već duže vrijeme planiramo, ali nikako nije došlo vrijeme da ju pokrenemo. Početkom 2011. dogovoreni su preliminarni detalji sa crtačima i dogovoren je termin koji eto završava danas. Karta je napravljena, a prostora za dalje naravno uvijek ima. Jučer je objavljen i poziv na World of O.

Ono što je bitno je da se radi o sasvim novom terenu zanimljivom već na prvi pogled bilo koje fotografije Kalnika. Sam smještaj terena na cca. 600-700m n/v daje mu jednu posebnost jer teren varira od kontinentalno brzog do stjenovitog i tehnički detaljnog. Pomalo je frustrirajuće bilo vidjeti i usporediti kartu na Budinjaku na kojoj su stijene nacrtane točkicama i ono što smo dobili od crtača na Kalniku. Nebo i zemlja. No dobro svaki crtač ima svoj stil crtanja i nekome se sviđa jedno, nekome drugo. Meni osobno je ovaj drugi stil puno prihvatljiviji i čitkiji. Nije niti čudo da sam na Budinjaku proveo prvi dan petnaest minuta izgubljen u svemiru jer se nisam mogao sastati sa onim što me okružuje.
Kada sezona i službeno završi imamo pregled terena i učinjenog pa ćemo vidjeti koliko je dobro napravljen posao. Ako treba uložiti će se još vremena i sredstava da se stvari dovedu na razinu koja treba biti.


Natjecatelji na Kalniku će imati dva dana natjecanja koja se boduju za Kup Hrvatske te  jedan dan koji se boduje za Svjetsku rang listu. Za naše trekere planiramo micrOtrekk kao brend koji njeguje Vihor. Radimo i na smještaju koji bi trebao biti povoljan za sve. Možda osiguramo i mogućnost kampiranja, no o detaljima kada bude vrijeme. Za one željne avanture između dvije utrke nudi se pregršt mogućnosti penjanja po kalničkim stijenama ili na stari grad. Nisu daleko niti Križevci koji imaju fantastičnu grko-katoličku katedralu vrijednu obilaska. Od Zagreba je Kalnik udaljen između 60 i 90 km ovisno o putu koji odaberete ;), a mi smo do sada isprobali jedno pet varijanti dolaska i odlaska. Za otprilike sati i deset-dvadeset ste iz centra grada Zagreba do starog grada Kalnika.

Eh da i ne zaboravite. Teren je zatvoren za sve orijentaciste do održavanja natjecanja, dakle nema šetnje, planinarenja i sličnih razloga za odjednom iskazanom željom obilaska Kalnika ;)

Nema komentara:

Objavi komentar