09 studenoga 2011

Spartacus kupa 2011.

Iako je domaći dio sezone gotov, međunarodna natjecanja su još uvijek u tijeku. Protekli vikend bili smo uobičajeno na Spartacus kupu u Szekesfehervaru ili kako se kod nas udomaćilo November pokalu. Natjecanje već desetke godina pohode i Hrvati, a vrlo često i veliki broj natjecatelja iz Skandinavije. Ove godine konkurencija je bilo nešto slabija nego inače, naročito u jačim kategorijama no gotovo pet stotina natjecatlja ipak je respektabilna brojka. WWOP Pea Bengstona je  zaobišao trku i skrasio se daleko južnije  u Turskoj, Makedoniji, Grčkoj...ali u manjim grupicama pa je tako naravno zaobišao i Hrvatsku.

Drugu godinu zaredom vrijeme na Spartacus kupu nas je dobro poslužilo. Nije bilo padalina, a nije bilo niti prehladno. Trčali smo u kratkim rukavima po poznatom poluotvorenom zemljištu. U svakom slučaju jedna lijepa i dobra trka za kraj sezone. Jan je trčao kategoriju  M10 koja je ovdje uvijek zanimljiva s obzirom da daje mogućnost trčanja po trakicama (oko 4km!!!) i naravno daje mogućnost kraćenja staze ako natjecatelj sam čita kartu pa je staza oko 3km. Jedini problem je da dio klinaca koristi pomoć roditelja na stazi pa rezultati nisu baš realni, no to je ionako ovdje manje bitno. Mi smo nastupili u veteranskim kategorijama M35 i Ž35 i ponovno kao i lani donijeli kući medalje. Ivana je dobrom trkom drugog dana nadoknadila zaostak iz prvog dana i probila se sa četvrtog na drugo mjesto, a ja sam nakon drugog mjesta prvog dana, drugi dan pao za jednu poziciju i bio treći. No više od svega veseli me činjenica da su ligamenti puno bolje i da su izdržali i malo jači tempo na stazi pa čak i dva najbrža utrčavanja u cilj u svojoj kategoriji ;))). 
Doduše kod nekih pokreta još osjećam bol, no i to će valjda proći nakon zime. 
Od ostalih Vihoraša Lea i Timo su skupljali iskustvo novog terena u svojim kategorijama, a Karlo se nešto borio sa stazom u M45. Dvoboj sa Ivanom je završio 2:0 u njenu korist :). Uz nas na trci su bili još i članovi Kapele, Japetića i Risa. Najbolji rezultat svakako je ostvario Matjaž Štanfel ukupnom pobjedom u M21A. Uz njega vrlo dobar je bio i Matija Razum koji je na kraju završio četvrti u vrlo izjednačenoj borbi u M18.
Osim naravno trčanja iskoristili smo i priliku za promociju našeg natjecanja na Kalniku pa je tako napravljen i mini razgovor putem službenog razglasa natjecanja. Podijeljeno je i stotinjak letaka pa će valjda koji trkač namjernik doći i na trku u Hrvatsku.
Fotogalerija
Rezultati

Nema komentara:

Objavi komentar