13 lipnja 2011

Još dvije organizacije iza nas


U subotu smo odradili još dvije organizacije natjecanja. Iako na preciznu orijentaciju ne dolazi veliki broj natjecatelja sama organizacija natjecanja izuzetno je komplicirana. Počevši od reambulacije karte koja bi trebala biti daleko bolja od one za "običnu" orijentacijsku utrku pa sve do broja ljudi u organizaciji, vremenskih kontrola, osmišljavanja zadataka i izrade rješenja. Kada uđeš u organizaciju takvog natjecanja uvidiš da su neke stvari daleko jednostavnije kod "foot" orijentacije, a ti si još zadaš zadatak da napraviš dva takva natjecanja u jednom danu i onda si zakompliciraš život koliko je to moguće. No, eto srećom je i to gotovo. Rekli bi da je manje više prošlo uspješno uz neke porođajne muke. Na natjecanju u našoj organizaciji poslijepodne previdjeli smo jednu grešku, no srećom to natjecatelji nisu niti osjetili jer se sve brzo rješava samo promjenom ponuđenog slova rješenja. Bilo je nešto drugačije od zamišljenog, ali svejedno u redu.
Jutarnje natjecanje u Ivičinoj organizaciji prošlo je bez grešaka i po običaju Ivek je ponudio zanimljiv dizajn karte i rješenja. Makismir je ovoga puta bio prezentiran na jedna drugi način, a zadaci su bili zanimljivi i izazovni. Puno je truda uloženo u sve to.
Sunčano i toplo vrijeme dodatno je pogodovalo cjelodnevnom boravku u prirodi. Po običaju je dobar dio članova kluba pomagao u organizaciji, a neki nisu odmagali ;)
Veseli i rečenica bivšeg Svjetskog prvaka Kreše Keresteša koji je pohvalio organizaciju: Mogu reći da sam uživao na vašim natjecanjima. Bilo je puno bolje nego na dosadašnjim natjecanjima ukupne preO lige ove godine, a zadaci su bili i više tehnički.

Rezultati su na
Vihorovim stranicama



Slijedeće natjecanje u preciznoj orijentaciji održati će se ovaj vikend u Sloveniji i prava je šteta da se termin preklapa sa Alpe Jadran kupom u Rijeci. Očito je zakazala neka koordinacija termina.

Nema komentara:

Objavi komentar