16 svibnja 2011

Stiže nam prvenstvo Hrvatske

Još je samo nekoliko dana do onog najbitnijeg prvenstva Hrvatske na duge staze tj. klasike. Rekli bi da se na muci poznaju junaci,  a uopće ne sumnjam da će nam u subotu biti veselo. I dok su neki iskoristili ovaj slobodni vikend za treninge na Grobnik treku ili na prvenstvu Slovenije u sprintu i na srednjim stazama mi smo se vjerski uzdizali. Lijepa ceremonija Prve pričesti i puno pripreme oko svega. Lakše mi je istrčati neznam koju stazu nego preživjeti sve te stvari. No i to je iza nas. 
I dok ćemo u subotu na novom terenu i sa novom kartom u ruci ovisiti sami o sebi, u nedjelju je na rasporedu štafeta. Vječito zanimljiva i neizvjesna i ovaj puta će sigurno ponuditi pregršt zanimljivosti i preobrata. Ono što nije dobro je da je nakon štafetnog kupa koji se trči po jednim pravilima, prvenstvo Hrvatske u ženskoj konkurenciji na neki način degradirano sa samo dvije izmjene. Nadamo se po zadnji puta i da će cure ipak zavrijediti da imaju štafetu kao i  seniori. Vihoraši su opet brojni, ali ne onoliko koliko bi željeli. Vrijeme je krizmi i pričesti, a istovremeno je i treking liga na Mljetu. Barem desetak ljudi nam je na Mljetu. Što možemo teško je uskladiti sve kalendare u godini.

Najbitnije za našu  orijentacijsku trku je da se startne liste dobro rastegnu pa da nema vlakića. Čak sam nedavno kopajući po zapisnicima pronašao i klauzulu da je obavezan poludirigirani ždrijeb pa je minimalni startni interval za vodeće u kupu (mislim prvih 4 ili 5) nekih deset minuta. Na Ačkovom kupu smo djelomice to postigli, ali još uvijek nedovoljno dobro u nekim kategorijama. Bilo je tu podosta zajedničkog traženja i trčanja.

Predviđanja i rezultati:
U Sloveniji već godinama postoji Hurikan koji organizira predviđanje rezultata na njihovom prvenstvu. Zašto ne bi i mi pa ako se netko želi oprobati neka pošalje svoja predviđanja. Za najboljeg prognozera budemo opet smislili neku nagradu.

Prema listi prijava u seniorima predviđam slijedeći poredak:
1. Matjaž Štanfel
2. Lino Legac
3. Matija Razum
4. Edi Ocvirk
5. Vedran Bijelić
6. Tihomir Salopek

Kod seniorki:

1. Vinka Vukmanović
2. Nikolina Stepan
3. Ivana Gobec
4. Antonija Orlić
5. Nevija Leljak
6. Barbara Petranović

Eto moji glasovi su ovdje. S obzirom na prošlogodišnje i ovogodišnje rezultate moglo bi biti i potpuno drugačijih plasmana.

Idemo malo i na štafete. Seniorska titula ne bi trebala biti upitna. Iako u ovom trenutku još nemamo sastave štafete najveća borba trebala bi se voditi između Japetića i Risa. Kod djevojaka je s obzirom da se trče samo dvije izmjene Kapela u laganoj prednosti ispred ostatka, no niti Ris niti Torpedo nisu daleko. Uostalom "Risovke" brane naslov od lani.

No evo i liste predviđanja:

seniori
1. Japetić - Razum, Legac, Ocvirk
2. Ris - Štanfel, Salopek, Šubat
3. Bjelovar - Bijelić, Klobučarić, Orlić ili Orehoci

seniorke
1. Kapela - Vukmanović, Leljak
2. Ris - Petranović, Štimac
3. Torpedo - Stepan, Stepan

Mi ćemo ostali lagano vrebati svoju priliku iz prikrajka. Svaka greška gore navedenih ekipa i pojedinaca  može izbaciti neku drugu ekipu ili čovjeka na postolje. Zato favoriti gledajte iza leđa tko vam dolazi ;) Još da nas vrijeme posluži (dugoročno izgleda sunčano)...

2 komentara:

  1. To si mene stavio na treće mjesto zato da doma dobiješ nekaj fino za jesti?

    Onda si nas mogao i na štafeti stavit na treće mjesto!

    Ovak ćeš jesti žgance, a u prilogu će biti riža.

    Pusa
    Ženica

    OdgovoriIzbriši
  2. To je dobro za trku jer ću ionako trčati na žgance :))) U tom i je poanta.

    OdgovoriIzbriši