02 srpnja 2013

Reprezentacije Hrvatske kreću u akcije

Ovih dana u Češkoj nastupa naša reprezentacija na juniorskom svjetskom prvenstvu u orijentacijskom trčanju. Od HOS-a ni traga, niti glasa tko nastupa, tko vodi reprezentaciju, da li su uopće otišlo na prvenstvo? Imamo web stranice koje očito služe samo za selektivno i povremeno objavljivanje zastarjelih  informacija.

Šteta, jer Matija je sigurno zaslužio da u svojoj zadnjoj juniorskoj godini dobije koju rečenicu potpore i praćenja. Ne znam na koji način IO misli dati motiva mladim snagama da krenu u treninge i nastupe za reprezentaciju ako sve prolazi inkognito, tamo negdje iza leđa. Prošla su vremena kada smo imali i po dvanaest juniora na JWOC-u i kada je faktički postojala i juniorska reprezentacija. Rezultati su bili takvi, kakvi jesu. Niti bolji niti lošiji od ovoga što danas imamo, no imali smo zajedništvo i pojam reprezentacije, trening kampove....I ono što je najvažnije dobar dio tih juniora i danas je tu i trči ili organizira Ocvirk Edi, Eva, Salopek, Legac, Varnica, Sonja Muštra, Saša Glagolić, Nikola Pajčin, Bijelić...

Matiji želim uspješne nastupe i ako i ne dođu neki ekstra rezultati neka to bude samo jedna stepenica u daljnjim nastupima i izgradnji solidne trkačke karijere. Nastupe Matije pratite na stranicama organizatora kada ga već ne prati naš Savez.
Ovaj tjedan put Finske kreće i seniorska reprezentacija u orijentacijskom trčanju i u preciznoj orijentaciji. Očekivanja su realna, pokoje A-finale u foot-u i borba za medalju u preciznoj. Kako to lijepo zvuči...borba za medalju. Ono što znamo je da to nije fraza već realnost, a da bi se došlo do odličja treba se još poklopiti cijeli niz stvari. Sretno im bilo pa neka se bore i vrate sa kojom kolajnom oko vrata :)

JWOC 2013.

Rezultati dugih staza

Nema komentara:

Objavi komentar