17 siječnja 2012

Kronplatz 2012

škola skijanja Ban tours
Nažalost u Zagrebu snijega još uvijek nema. Školski praznici su prošli i djeca su ostala zakinuta za zimske radosti. Nadajmo se da će se zima ipak smilovati i da će na kraju pasti nešto i snijega u našim krajevima. Kako je kod susjeda? U Austriji je slična situacija u nama bližim dijelovima, no na krajnjem zapadu bilo je obilnih padalina. Italija je također dosta sušna, no zahvaljujući pametnim ulaganjima u kvalitetna i velika akumulacijska jezera te sustave zasnježenja sezona zimskih radosti nije došla u pitanje. Hrvatski tjedan kako ga volimo nazivati ove je godine po broju skijaša bio do sada sigurno najslabiji u proteklih desetak godina. Kriza i recesija su učinile svoje, a tome sigurno nije pripomoglo niti obilato dizanje cijena na pravim skijalištima. Rezultat toga je barem 30% manje hrvatskih skijaša. Zanimljivost cijele priče su medijske bajke koje su u tjednima prije i poslije skijanja pričale o 200 000 Hrvata na snijegu, o najboljoj sezoni ikada i o 15% povećanju bookinga. Mora da su sanjali jedan dobar san. Tko god da je prvi plasirao ovu priču koju su preuzele sve novinske agencije bio je sigurno na nečem bijelom, a to nije bio snijeg.


No poznati su opet bili dio snježnog cirkusa i na skijalištima smo tako mogli vidjeti veliki broj poznatih osoba iz sportskog i estradnog te političkog života Hrvatske. Srećom ove godine nije bilo "modnog mačka" da nas sramoti svojim izjavama po brdu.

Ponešto o njihovim doživljajima u reportaži Red carpeta

Ekipa koja je bila ove godine odradila je dobar posao i nešto više od stotinu polaznika naše škole otišlo je svojim kućama zadovoljno. Vrijeme nas je poslužilo i gotovo cijeli tjedan bilo je potpuno sunčano.

Evo i nekoliko fotki

Nema komentara:

Objavi komentar