10 lipnja 2013

Na Rogli ništa novoga


Naša najtrofejnija grana sporta - precizna orijentacija imala je svoj vrhunac sezone na Rogli. Prvenstvo Hrvatske u Sloveniji uvijek je dobar izbor s obzirom da niti jedan naš natjecatelj nije zakinut organizacijskim obavezama. Krešo Keresteš je bio naš domaćin, a od Hrvata su nastupali svi koji pretendiraju na neku od pozicija. Dakle izostanaka nije bilo. Rekli bi "strong field" :)

Vihoraši su se dokazali kao postojani, pa je tako pet od prvih šest mjesta u našim rukama. Pripreme na Glavici i na seminaru na Kalniku pokazale su se kao dobra odskočna daska za rezultate. Nakon Iveka, Hokija i Ivane eto ove godine je i mene zapala čast da preuzmem titulu prvaka Hrvatske. Kao rijetko do sada od početka je išlo opušteno i vrlo koncentirano. Uvijek na stazi ima nedoumica i nedorečenosti no to su stvari sa kojima natjecatelj u preciznoj mora računati.

Što se tiče same koncepcije staze vidi se da je puno truda uloženo. Ne možemo očekivati savršenstvo na svim zadacima, no neke zadatke je svakako trebalo malo drugačije postaviti ili na terenu ili na karti. Da se razumijemo staza je bila daleko iznad onoga što inače zna biti na raznim trkama i upravo to i očekujemo od Kreše kao postavljača.

Neki će reći da su rezultati iznenađujući, no ja se ne bi složio sa time. Već u Češkoj kada smo nastupali na prvom našem Svjetskom prvenstvu rekao sam da Hrvatska ima dovoljno kvalitetnih natjecatelja koji mogu napraviti vrhunski rezultat. Danas je ta brojka ponešto i proširena. Dolaze novi ljudi i rade, treniraju, upijaju. Sanja je svakako jedna od onih koja je tu zadnjih godinu, dvije. Tko je pratio rezultate i nastupe znao bi da je stalno blizu i da joj malo fali za onaj završni iskorak. Jučer je to i potvrdila. Iskra je već neko vrijeme u vrhu precizne. Rezultati u Norveškoj ovo proljeće nisu slučajnost i svakako je zavrijedio poziv na WTOC ove godine. Mene na Rogli ionako nitko ne može dobiti. To je moj teren i to sam i dokazao po drugi puta :) Jasno treba imati i malo sreće, no zato je tu bila Mojca. Ivek je opet bio standardno dobar, a jedini koji je malo bio rastresen je Hoki. Odlučivale su nijanse i bilo je dovoljno jedan krivi odgovor staviti i plasman je otišao u nepovrat. Uvijek je tu onaj ježičac prevage kada na diskutabilnoj kontroli odvagneš u drugom smjeru. Ivana je uspijela na obje takve fulati.  

Iduće godine dakle tradiciju treba nastaviti. Čeka se novo ime na tronu. Uvjet je koka na ramenu :D

Nešto fotki

Nema komentara:

Objavi komentar