10 srpnja 2012

Kanada osvojila medalju na JWOC-u!


Kanada je dobila prvu medalju na juniorskom prvenstvu svijeta u orijentacijskom trčanju. Mlada perspektivna Kanađanka koja živi u Francuskoj Emily Kemp osvojila je broncu na duge staze u Slovačkoj. Kemp je imala 2'59 zaostatka za pobjednicom, Kirsi Nurmi iz Finske.  Brončana sa sprinta, Sandberg Frida iz Švedske  je  bila druga.
Tove Alexandersson, pobjednica sprinta, bila je najbrža i na klasici većinu kontrola, međutim, napravila je  veliku pogrešku na 10. kontroli i izgubila više od 15 minuta na toj dionici! Na kraju je završila 22., sa  10 minuta  zaostatka iza pobjednice.
U  muškoj konkurenciji, brončani sa sprinta Eskil Kinneberg iz Norveške bio je najbolji (69'46). Bio je gotovo dvije minute brži od osvajača srebrne medalje Mariusa Thrane Oduma iz Danske, koji je vodio u prvom dijelu staze, ali  je onda napravio nekoliko pogrešaka. Brončano odličje pripalo je pobjedniku sprinta Glebu Tikhonovu iz  Rusije. Inače koliko su kod nas dani lijepi i sunčani u Slovačkoj je vrlo promijenjivo vrijeme tako da je natjecateljima u drugom dijelu ždrijeba padala kiša, a bilo je i ponešto grmljavine. Osnovni problem sa kojim su se susreli ti natjecatelji su bili nešto slabija vidljivost terena i same karte jer je šuma bila dosta tamna.
Naši dečki su popravili dojam i zazeli su 91. mjesto Matija Razum (101'37) i 131. mjesto Matej Štambuk (135'44). Danas je na prvenstvu slobodan dan, odnosno juniori imaju ogledni trening srednjih staza. Kako imamo samo dva natjecatelja naši dečki će nakon srednjih staza morati potražiti još jednog za štafetu. Lino kao voditelj reprezentacije vjerojatno će bez problema naći dostojnog člana naše štafete ;).
Na rang listi reprezentacija trenutačno su vodeći Skandinavci i to pra je Norveška, pa slijedi Švedska, Danska i Finska. Prvi neskandinavci su Švicarci na petom mjestu te zatim slijede Česi, Rusi, Britanci...Naši su sa nekompletnom reprezentacijom na 37. mjestu ispred Hong-Konga, Srbije i Turske.

Nema komentara:

Objavi komentar