19 kolovoza 2011

Thierry je kralj!

2011 srednje staze - live GPS i prijenos






Jan i Thierry u razgovoru 2009.
Sedmo zlato za Thierrya Guorgioua na srednjim stazama. Kralj srednjih staza je na domaćem terenu dominirao od početka do kraja i suvereno prolazio kroz kartu koja je za njega očito bila poput našeg Maksimira. Svi ostali imali su velikih problema, gubili su se i najveći, GPS trag pokazivao nam je najpoznatija imena orijentacijske scene u nevjerojatnim greškama, a kralj je samo plovio tim terenom. Svaka čast. Već godinama ga slušamo da mu je cilj zaokružiti cjelinu i osvojiti orijentacijsku kraljicu, klasiku. To je napravio prije dva dana i očito je bilo da je uživao u tome. Danas eto još jedno zlato, a slijedi nam vjerojatno najnesretnija disciplina za njega. Toliko puta je bio pred samim pragom osvajanja zlata sa svojom štafetom, ali u Češkoj ga je u tome spriječila osa koja ga je upikla u grlo gotovo pred samim ciljem. Godinu kasnije u Mađarskoj je spašavao unesrećenog na stazi, prošle godine u Norveškoj je preskočio kontrolu. Svaki puta bio je vodeći ili u vodećoj grupi.

Ove godine trči pred svojom publikom, trči sa nikada jačom svojom ekipom i trči po jubilarno deseto svjetsko zlato. Neka mu je sa srećom.

Francuzi su prijenosom kamerama u živo sa nekoliko kontrola u šumi i sa cilja te GPS praćenjem natjecatelja na karti u živo napravili fantastičnu promociju i mogućnost praćenja cijelog prvenstva i onima koji nisu ovoga trenutka u Francuskoj. Sve skupa danas je funkcioniralo savršeno. Super zanimljivo i sada stvarno nitko ne može reći da televiziji ovo nije atraktivno i da se prijenos ne može napraviti.

Nema komentara:

Objavi komentar