18 svibnja 2010

Kvalifikacije za reprezentaciju Hrvatske u preciznoj orijentaciji 2010


Kako HOS-ove stranice malo rade, malo ne u zadnje vrijeme, prenosim Vam informacije povjerenika i izbornika reprezentacije u preciznoj orijentaciji.



Bok svima!

Kao što većina vas zna, Reprezentacija Hrvatske u preciznoj orijentaciji ove godine ima u planu nastupe na 2 velika natjecanja:
    - ETOC (04-06.08.2010. Bollnäs, Švedska)
    - WTOC (08-13.08.2010. Trondheim, Norveška)

Na Svjetskom prvenstvu može se natjecati jedna nacionalna ekipa (3 OPEN + 3 PARALYMPIC), a na Europskom dvije pa je to dobra prilika za nastup i onima koji ne uspiju izboriti nastup na Svjetskom. Na žalost, obzirom na ograničena novčana sredstva, HOS će pokriti troškove samo za WTOC i to ne u cijelosti pa će oni koji žele nastupiti na ETOC-u morati sami (ili putem sponzora) snositi većinu troškova.

Po kriteriju svih dosadašnjih Pre-O rezultata (osobito prošlogodišnjih), interesa za Pre-O (redovni nastupi; organizacija Pre-O natjecanja i treninga; poznavanje pravila i tehnika Pre-O...) te orijentacijskog iskustva (reambulacija i crtanje karata; organizacija i sudjelovanje na natjecanjima drugih orijentacijskih disciplina...) odabrane su dvije skupine kandidata za reprezentaciju. Skupinu A čine natjecatelji koji zadovoljavaju većinu osnovnih kriterija i kandidati su za prvu nacionalnu ekipu. Skupinu B čine prvenstveno natjecatelji koji su dali neke naznake da bi mogli konkurirati za skupinu A, ali bi se ipak trebali još malo potruditi i dokazati, te oni čiji bi nastup bio u interesu reprezentacije.

A
Bertol, Ivica (P)
Cindrić-Perković, Jasminka
Gobec, Damir
Gobec, Ivana
Horjan, Zdenko (P)
Perković, Dalibor
Tišljar, Ivo

B
Lovrec, Nenad
Miković, Viktorio (P)
Tkalec, Vladimir
Varnica, Tomislav

Temeljem prošlogodišnjih rezutata (1. na PH, 2. u KH) te prijašnjeg iskustva u Skandinaviji (11. na WTOC 2004. u Švedskoj + trčanje) mjesto u reprezentaciji za WTOC osigurao je Ivo Tišljar. Pošto među A kandidatima imamo samo 2 natjecatelja s paralympic statusom, a i prošlogodišnji rezultati su im solidni, sigurni su i Ivica Bertol te Zdenko Horjan. Među ostalim A kandidatima odabrat ćemo još 2 za WTOC i to (kao što je dogovoreno) kvalifikacijskim natjecanjem.

Ostali kandidati (prema rezultatima kvalifikacija) su rezerve za prvu ekipu, a mogu ići na ETOC kao druga ekipa, koju još eventualno mogu dopuniti kandidati iz skupine B.

Zbog karakteristika terena, kvalifikacije će se održati na Plitvičkim jezerima, 30.05.2010. za vrijeme ili nakon natjecanja u orijentacijskom trčanju. Zadatke postavljaju Ivo Tišljar, Ivica Bertol i Zdenko Horjan. Na kvalifikacijskom natjecanju mogu nastupiti svi zainteresirani (i oni orijentacisti koji nisu na A ili B listi), ali bez obzira na konačni poredak na tom natjecanju u prvu ekipu za WTOC mogu ući samo oni iz grupe A, a drugu popunjavaju prvo oni iz grupe A pa onda oni iz grupe B. Svim ostalim natjecateljima dobar rezultat može jedino biti odskočna daska da, uz ispunjavanje ostalih uvjeta, postanu kandidati za reprezentaciju iduće godine.

I jedna ideja za iduću godinu. Ako ove godine na PH pobijedi netko iz skupine A, taj si je time automatski osigurao mjesto u reprezentaciji za WTOC 2011, a ako pobijedi bilo tko drugi taj ulazi u skupinu A, ali će se za odlazak na WTOC morati izboriti kao i ostali, kroz kvalifikacije.

Lijep pozdrav,
Hoki


Nema komentara:

Objavi komentar