12 studenoga 2018

Kina - viza

Iako se mnogima čini da je Kina dosta zatvorena zemlja, zapravo i nije. Potrebno je malo se pripremiti oko papirologije, ali kada se krene na vrijeme sa pripremama i nema problema oko ishođenja papira.
Prvi korak je naravno kupovina avio karte prema lokaciji koju želite posjetiti. Bilo da idete turistički ili poslovno za izdavanje vize poželjno je već imati kupljenu avionsku kartu.
Većinu informacija koje trebate uz vizu možete naći na stranicama veleposlanstva Kine. Prije nego krenete sa ispunjavanjem obrazaca obavezno pripremite svoju skenirani fotografiju. Podloga fotografije bi svakako trebala biti bijela jer za podlogu u drugim bojama velika je vjerojatnost da je sustav neće prihvatiti. Detalje o fotografiji pogledajte ovdje.
Više o samoj vizi pogledajte i ovdje gdje Vam točno specificiraju što Vam treba za izdavanje iste.  Sam elektronski obrazac ispunjavate isključivo online tako da budete spremni negdje sve isprintati i spremite si obavezno sve ispunjene obrasce na vaše računalo. Nakon popunjavanja obrasca za koji vam treba i do 20-30 minuta ako imate spremne sve potrebne informacije o Vašem putovanju, imena hotela, kontakte osoba koje su vas eventuačno pozvale, podatke o vašem školovanju i zaposlenju možete pristupiti i dogovaranju termina predaje cjelokupne dokumentacije i putovnice u Kinesko veleposlanstvo koje se nalazi na adresi Mlinovi 132 u Zagrebu. Termini predaje dokumentacije su u jutarnjim satima i u tom terminu se ujedno daju i otisci prstiju za osobe starije od 14 godina. Procedura ide realtivno brzo, no zna biti velika gužva pa se čeka i do jednog sata. kada ste obavili cjelokupnu proceduru i predali ste sve tražene papire službenik će vam ponuditi termin preuzimanja putovnice sa vizom. Preuzimanje putovnica je u poslijepodnevnim satima, a prilikom preuzimanja ujedno plaćate i trošak izdavanja vize. Cijena je 2018. bila 180kn za običnu turističku vizu i plaća se isključivo karticama (nema plaćanja gotovinom). I to je to. Sretan put.

Nema komentara:

Objavi komentar