22 kolovoza 2012

MTBO WOC - srednje staze

zadnji dio srednjih staza kod ženske elite
I u Mađarskoj su velike vrućine no to nije spriječilo najbolje svjetske bicikliste orijentaciste da nastupe na drugoj finalnoj disciplini prvenstva, na srednje staze. Ovako izdaleka činilo se da je teren idealan za MTBO, ne prestrm, sa puno puteva i malim mogućnostima off roada. Staza upravo onakva na kakvu smo navikli i u našim krajevima. Naši su već svi u cilju i koliko vidimo nitko nije imao nekih većih problema sa orijentacijom, a niti sa tehnikalijama na biciklu. Prvi dio staze bio je nešto jedostavniji i trebalo je samo voziti dok je u drugom dijelu staze već bilo nešto više varijanti i orijentacije. Upravo u tom dijelu gotovo pred samim ciljem do tada vodeća finkinja Susanna Laurilla napravila je grešku i perforirala je krivu kontrolu te je diskvalificirana. Zahvaljujući toj greški zlatna medalja u ženskoj konkurenciji opet odlazi u Švicarsku Ursini Jaggi. Naše cure borile su se opet za što bolje rezultate i Paula je osvojila 61. mjesto, a Sanja 65. mjesto od 74. natjecateljice. Michaela Giggon nije bila pretjerano zadovoljna iako je osvojila izvrsno osmo mjesto no višestrukoj svjetskoj prvakinji jedino je medalja bila cilj. Na cilju je rekla da je napravila nekoliko greški jer nije vidjela putiće na terenu koji su bili ucrtani na karti i obrnuto otišla je na neki putić koji je nestao na terenu, a koji nije bio na karti. 

prvi dio staze u muškoj eliti
U muškoj konkurenciji slavio je Finac Samuli Saarela. Koliko je njegova ekipa jaka govori i podatak da imaju čak pet natjecatelja u TOP 10 što ih svrstava u favorite za natjecanje u štafeti. Kod naših je najbolji rezultat ostvario Vedran Berković na 87. mjestu, a slijedi ga Igor Dorotić na 95. mjestu i Nenad Lovrec na 96. mjestu.
Sutra je dan odmora na prvenstvu, a natjecanja se nastavljaju u petak štafetom. Prenosimo i ekskluzivnu sliku sa čime se bore naši natjecatelji na stazi. Nije im lako.

Sanjin piercing na gumi

Nema komentara:

Objavi komentar