16 veljače 2012

Lipica open 2012. i Srakotrk

Još je samo tri tjedna do službenog početka sezone trčanja u našim krajevima. Iako je svuda oko nas snijeg, prijave za natjecanje u Lipici sve su brojnije. Do sada je prijavljeno čak 654 natjecatelja iz 15 zemalja. Kako sada stvari stoje ovogodišnje natjecanje biti će rekordno po broju prijava. Hrvati dolaze u relativno većem broju nego inače. Do sada je na listi nešto više od 30 imena. Od toga 20tak otpada na članove Vihora.
Nakon više godina održavanja natjecanja na terenima oko Dutovlja Ivan Nagy  je ove godine napravio nove karte na novim dijelovima terena te je i ta činjenica sigurno privukla ovaj zavidni broj trkača. 

I dok se ne krene prema Lipici sezona će uskoro krenuti i kod nas. Prva orijentacijska utrka je ona u Samoboru. Tradicionalni "Srakotrk" prva je trka za klince, doduše prilagođena Fašniku, ali svi elelmenti trke su prisutni. Koliko imam informacije prijave su zatvorene još prije nekoliko dana što znači da je prijavljeno 300 klinaca u maskama.

Povijest Srakotrka kreće tamo negdje prije 6-7 godina kada je prvo izdanje organizirao OK "Vihor", a sva slijedeća izdanja preuzeo je organizacijski OK "Japetić" što je i logično s obzirom da je lokacija održavanja u Samoboru. Ovakva jedna trka je izvrsna mogućnost promocije našeg sporta, a pogotovo za lokalni klub. Uz malo truda veliki broj ljudi dobije osnovne informacije o našem sportu, a još ako se na poleđinu karte otisne i reklamni letak sigurno se može postići puno. Vidjeti ćemo što su nam Samoborci pripremili ove godine, ali ne sumnjam da na cilju čekaju krafne. Start trke je u subotu 18.02. u 11:00 sati ispred "Lavice" tj. kod samoborskog muzeja. Evo i galerije fotografija iz 2008.

Nema komentara:

Objavi komentar