28 studenoga 2011

Zimska liga - 2.kolo

Trening br.2 – 04.12.2011, Maksimir

Mjesto okupljanja: Maksimir, livada između Vidikovca i Švicarske kuće
Karta: Maksimir 1, 1:10000, E=5m, (OK „Vihor“)
Prvi start: 10:30
Vrsta treninga: one-man relay sa tematskim krugovima.
Staze: A (6km), B(oko 4km) staza sa temom treninga, C klasična – cca 2km (za početnike i po narudžbi) Dužine staza su okvirne, obzirom da staze još nisu zamišljene.
Udaljenost do starta: 0m
Prijave: na email: linoskaleidoscope@gmail.com, do subote 03.12. (20:00) Naknadne prijave na samom  treningu će biti moguće do broja rezervnih karata (~5)
Startina: 5kn
Dolazak na trening: Proizvoljno do ulaza u Maksimir, pa centralnim šetalištem do Vidikovca i zatim SZ prema Švicraskoj kući. (15' hoda od ulaza)
Ostale informacije: Kompas je OBAVEZAN! U šumi će biti postavljene zastavice s perforatorima. Zastavice su dimenzije 15x15cm!!  Perforirat će se na kartu. (u odštampane kućice za perforiranje). C staza je predviđena za početnike i nema perforiranja. Karte će biti u običnim (registrator) folijama. Obzirom da je Maksimir ponekad jako prometan, a O-kontrole privlačne oku i đepu slučajnih prolaznika, na kontrolama ću baciti i par papirića sa rednim brojem KT-a, pa u slučaju da netko otme zastavicu uzmite jedan papirić. Ako se tako nešto dogodi A stazi u krugu 'pamćenja', pokupite papirić i vratite se na start/cilj (tu nema pomoći). ČČK u cilju. (čaj, čips, keksi)

Opis treninga:  Za one koji nisu upoznati s ovom vrstom treninga, one-man-relay se sastoji od obilaska nekoliko krugova sa povratkom na zajedničko mjesto (tzv. 'prolaznu kontrolu').  Na slici bi to bili: Start, KT5 i KT9. Pogodnost ovakvog tipa treninga je da ne moraju svi imati obilazak krugova istim redoslijedom. (ako u nekom krugu nekoga sustignete ili vas netko sustigne, vrlo je vjerojatno da sljedeći krug nećete imati isti) Trčat će se 4 kruga. U jednom krugu ćete imati normalnu stazu sa par kontrola. U drugom  će nedostajati putevi između kontrola. U trećem ćete imati lakšu 'prozor' orijentaciju (nedostajat će dijelovi karte između kontrola). Za A stazu četvrti će krug biti pamćenje, dok B staza neće imati taj krug.

Rezultati / analize: Čim Lino postavi dio za treninge, bit će na:  web stranici.


Nema komentara:

Objavi komentar