20 prosinca 2010

Zima pomalo ide svojim tokom

Prošli tjedan održano je proglašenje Kupova Hrvatske u Domu sportova. Skromno i dostojanstveno kako i priliči vremenu u kojem živimo. Uvijek je nažalost netko i spriječen da se pojavi na proglašenju zbog obaveza ili nekih drugih razloga pa je tako bilo i ovoga puta. No oni koji su bili dobili su zaslužene nagrade i krenuli prema novoj sezoni. Meni je proglašenje uletjelo taman između dva posla tako da sam se vratio iz 400km udaljenog Sextena i odmah drugi dan krenuo nazad u malo dalji Brunico.

U međuvremenu je održana i redovita godišnja skupština HOS-a na kojoj je kako kažu bilo veselo i konstruktivno. Potvrđene su neke izmjene pravilnika za natjecanja koje je ponudio izvršni odbor, ukinuta je i službeno i muška elita. S obzirom na konkurenciju mogli smo iduće sezone ponuditi curama da imaju elitu, a dečki A ;) Kalendar će očito doživjeti još neke manje promjene, ali o tome kada bude aktualno.

U subotu je Lino održao i treće kolo zimske lige. Još jedan trening dobio je izvrsne ocjene. U svakom slučaju vrijedi doći. rezultate i karte možete vidjeti na uobičajenom mjestu.

A kako je u trulom kapitalizmu? Svi rade punom parom! Kreće se već u sedam ujutro, a radni dan traje dok ima energije kod potrošaća. Nude se programi, sadržaji, svake godine neke novosti. Nekako mi se čini da naši turistički djelatnici nikada neće naučiti kako se uzima novac na kvalitetan i sadržajan način, a da klijent na to nema nikakvih prigovora jer je dobio za svoj novac što je i htio. Iako prava skijaška sezona ima vrhunac iza Božića već sada su skijališta puna, hoteli polako ali sigurno kreću prema zatvaranju kapaciteta jer je booking odradio svoje i sada samo mirno čekaju dolaske i odlaske dogovorenih grupa. Naše Sljeme, Platak i Bjelolasica još uvijek studiraju bi otvorili, ne bi otvorili...To je jednostavno jedan drugi svijet.

Srećom ima još Hrvata koji si mogu priuštiti poneki dan na snijegu i svatko tko ima tu mogućnost izabrati će i malo skuplju opciju u inozemstvu jer će u tih tri, pet ili sedam dana proći toliki broj snježnih kilometara, da bi kod nas morao provesti godinu dana skijajući svaki dan npr. na Sljemenu. 


Nema komentara:

Objavi komentar