20 listopada 2014

Zagreb open i aktivnosti kroz ovu sezonu

Četrnaesto izdanje "OTVORENOG PRVENSTVA ZAGREBA" održalo se na Medvednici. Nakon Grafičara prošle godine, ove godine na redu je bio Runolist. Karta je iz nule ponovno reambulirana. Nažalost u zadnjih tridesetak godina od kada je vršni greben Medvednice dobio svoju prvu kartu mnogo se toga promijenilo na gore. Šuma je daleko neprohodnija, vegetacija totalno nabujala, a oluja "Teodor"u suradnji sa šumarijom neke je dijelove terena promijenila do neprepoznatljivosti.
Bilo kako bilo odlučili smo revitalizirati popularno "Sljeme" u orijentacijskom smislu i povjerenje reambulacije povjerili Valentinu Garkovu. Ne baš zahvalan posao provlačenja po strmom i zaraslom terenu napravio je sasvim solidno i karta je ovo ljeto bila spremna za trku.
Dirigentske palice organizacije ovoga puta prihvatio se Karlo, a kontrolori su mu bili Paco i Neda. Trka je privukla više od 200 ljudi što je za jesenski dio sezone lijepa brojka. U tome nam je pomoglo i lijepo sunčano i toplo vrijeme.
Kada smo već kod brojki na samoj utrci nastupilo je više od 50 članova kluba, a dodatno je u organizaciji bilo njih još 12 koji nisu trčali. Dakle lijepih 60 i nešto članova na jednoj utrci.
Ovo nam je ove godine bio sedmi dan trka u našoj organizaciji (Ačkov kup (Iskra i Ivek), Crvenkapica (Dora, Iva, Mia), Kumrovec (Ivana i Damir), pre WTOCx3 (Zdenko, Ivana, Ivek i Damir), Zagreb open (Neda, Paco i Karlo). Odradili smo i dvije male škole orijentacije (Kristina, Sanja i Ivek) te veliku školu orijentacije (Ivanax2, Damir). Tu je i cijeli niz predavanja na raznim tečajevima, školama i stručnim usavršavanjima te obuka cijelokupne avionske posade Croatia airlinesa sa više od 200 članova. Nacrtane su nove karte Blata, Novoselčine (sve Ivana), Kumrovca, vršnog grebena Medvednice, parka Ribnjaka i Jaruna. Doradio se Nazorov park. Radi se još na kartama Maksimira, Dotršine i Karlovca. Kontrolori IOF-a ove godine u dva navrata su bili u Zagrebu i sa njima je odrađen isto veliki posao.
Na natjecateljskom planu članovi su bili na trening kampovima u Turskoj i kod nas u Slavoniji, a nastupali smo na svim utrkama kupova Hrvatske i prvenstava Hrvatske te cijelom nizu natjecanja u inozemstvu. Osvojeno je zlato na Svjetskom prvenstvu u preciznoj orijentaciji (Hoki, Ivek), umalo i bronca na Europskom prvenstvu u preciznoj orijentaciji. Po prvi puta imamo i kadetsku ( Lea i Mia) tj. mlađu juniorsku (Iva) medalju sa prvenstva jugoistične Europe. Ne treba zaboraviti da se kroz cijelu godinu provlače i organizirani atletski i orijentacijski treninzi (Krešo i Ivek). Nabavljena je i poprilična količina opreme za klub, a Boško kao dizajner osmislio je cijeli niz stvari (medalje, majice, dresovi, WTOC majice...). Ivana je dizajnirala i napravila nove web stranice kluba. Cure su pripremale natječajnu dokumentaciju (Naja i Bernardica), Boris intenzivno radi na novom progranu za WTOC...
Dug je spisak onoga što smo radili samo ove godine, a pred nama je još nešto više od mjesec dana u kojem spremamo još nekoliko dječjih utrka i raznih aktivnosti.
Bilo je i tužnih osobnih trenutaka koje je trebalo prevladati, a to je nekako bilo ipak najteže.
Samo da je zdravlja i vremena pa da nastavimo u barem pola ovog intenziteta i iduća sezona biti će dobra.