21 listopada 2013

Zagreb open

Trinaesto izdanje "Otvorenog prvenstva Zagreba" je iza nas. Ovo je ujedno bilo i prvo izdanje koje se bodovalo za Kup Hrvatske. Pripremili smo novu kartu, ne veliku no dovoljno prostranu za organizaciju srednjih staza. Ovo nam je već treća karta ove godine koja je u novom izdanju.

S obzirom na pripreme za Svjetsko prvenstvo 2015. još nije sigurno što ćemo iduće godine, no sigurno je da 2015. imamo nekoliko novih karata. hoće li koja odmah u upotrebu nakon prvenstva ostaje za vidjeti.

Jučer na Sljemenu gotovo 300 ljudi na startu, a ako pribrojimo i tempo demonstraciju onda možda i točno 300. Veliki broj djece došao je sa svojim roditeljima, bakama i djedovima tako da nas je bilo i koju stotinu dvije više u ciljnom prostoru. popravili smo malo i vizualni identitet natjecanja i kockicu po kockicu svake godine ulažemo u dio opreme. Jedna od želji je time ostvarena, a još nekoliko ih je na spisku za budućnost.

Lista organizatora  "Zagreb opena" još se malo proširila pa je tako nakon Ivane i mene te Iskre, pa Iveka, ove godine kormilo preuzeo dvojac Vuk - Cvitković uz pomoć Nede i Iveka. Svoj su posao dobro odradili i trka je uspijela. Zahvaljujući njihovom angažmanu uspio sam i trčati na trci, no nije da je baš bilo uspješno. Iako sam samu stazu dobro istrčao, bez nekih grešaka tek nakon dužeg vremena na cilju shvatio sam da sam preskočio jednu kontrolu. Što možeš, to je valjda rezultat tijela na jednom mjestu, a glave na drugom mjestu. Naime prethodna tri dana proveli smo na terenu sa kontrolorom IOF-a koji je pregledavao sve terene na kojima će se održati WTOC 2015. Održali smo i cijeli niz sastanaka i eto koncentracija je popustila kada nije trebala. No i to je za ljude. Jednom godišnje treba i koji disk baciti.


Rezultate i sve popratne informacije (prolazi, browseri, foto galerije i sl.) možete naći na stranicama kluba www.vihor.hr