27 svibnja 2013

Vikend na Glavici

Nekoliko fotografija sa vikenda koji smo proveli na Glavici. Vrijeme nas je dobro poslužilo čak i u nedjelju. Praktični dio odradili smo po lijepom i sunčanom vremenu. Neka je žao onima koji su se preplašili par kapi kiše ujutro ;). Osim predavanja odradili smo i tehnički zahtjevne treninge koji su bili super uvod u natjecanje za Kup Hrvatske koje se održava ovaj tjedan. Osim toga Ivek Bertol je postavio i izvrsne zadatke iz precizne orijentacije tako da smo imali i pravo malo natjecanje u toj grani našeg sporta.

23 svibnja 2013

Eurobike MTBO natjecanje

OK "Vihor" i prirodoslovna škola Vladimira Preloga iz Zagreba organizatori su međunarodnog školskog Comenius projekta Euro bike u sklopu kojeg je održano i MTBO natjecanje u Maksimiru 16.05.2013. Na natjecanju su sudjelovali učenici iz Austrije, Belgije, Nizozemske, Slovačke, Slovenije, Švedske, Poljske i Hrvatske.

Natjecanje je održano po oblačnom i kišovitom vremenu, a sudjelovalo je nešto više od pedeset biciklista.
Nešto fotografija može se naći ovdje.

Svibanjski susreti Paunovac 2013.

Danas smo na Tuškancu u Nazorovom parku organizirali malo natjecanje prilagođeno osobama sa intelektualnim teškoćama. Sudjelovalo je šesdesetak osoba, a glavninu organizacije odradio je Ivek Bertol. Ovo je bilo još jedno novo iskustvo u našem radu. Do sada smo volontirali u radu i organizirali natjecanja i predavanja za osobe sa teškoćama u kretanju, za gluhe, te za djecu sa posebnim potrebama.

Iako orijentaciju ne mogu shvatiti na način kako je mi doživljavamo ove osobe su sa velikim veseljem prolazile stazu i zadatke koje smo za njih pripremili na stazi.


Nešto fotografija možete naći ovdje

22 svibnja 2013

Šest mjeseci

Skoro šest mjeseci neviđenog tempa je iza nas. Normalno je da sam neke stvari pomalo i zapustio, no konačno tempo barem malo opada. Kalnik je bio veliki zalogaj koji smo pripremali više od pola godine. U samo dva dana odrađeno je sedam različitih natjecanja i jedan seminar. Zalogaj koji bi i za veće klubove od našeg bio poprilični izazov. Malo nam je kiša drugi dan pokvarila dojam, ali sve skupa je prošlo kako treba. Bilo je tu nekih propusta iz kojih ćemo izvući pouke, no tako to ide kada se radi. Iako sve predvidiš potkrade ti se nešto za što nisi niti sam kriv. Glavno da za to znamo mi, a ostali ne :)

Uz nas koji smo odradili dio oko trčanja veliki zalogaj povukao je i Hoki koji je preuzeo na sebe međunarodni seminar u preciznoj orijentaciji. Seminar se pokazao kao pun pogodak i nadamo se da će se ova praksa nastaviti u godinama koje dolaze.

Par dana nakon toga u Turskoj smo držali predavanja na Sveučilištu u Izmiru. Jedno fenomenalno iskustvo.  Turska me svakim danom sve više oduševljava. Bili smo i na sastanku njihovog izvršnog odbora i moram priznati da su me teme, način na koji se raspravlja i kvalifikacije osoba koje pridonose radu Saveza oduševile. Ukratko Turska nas je prešišala velikim koracima.

Onako negdje usput uspio sam ugurati i diplomu na faksu, pa vikend O-škole na Sljemenu. Slijedi nam još jedan takav vikend i onda se bude već malo lakše disalo.

U svakom slučaju tu je i još par trkica za Kup Hrvatske. Nažalost na Žuberak idemo samo jedan dan iako je po kalendaru trebala trka biti dva dana. Razlozi?! Tko bi ga znao.

Za kraj proljetnog dijela čeka nas Thermenland open u Međimurju. Pregršt utrka za svakoga sa podosta stranaca. Nadam se samo da će nas vrijeme poslužiti. Pripremite vreću love jer ako mislite sudjelovati na svim utrkama startnina više neće biti tako povoljna. S druge strane dobiti ćete hrpu utrka za cijenu jedne treking utrke. Nije niti to tako loše.

03 svibnja 2013

Kalnik startne liste

Startne liste za prvu ruku su ovdje. Kroz današnji dan biti će i na našim web stranicama. Liste za dječju trku stižu.