23 travnja 2013

Tečaj orijentacije i utrke na Kalniku

Za dva dana kreće drugi ovogodišnji tečaj orijentacije. Prijave su u tijeku i mjesta još ima. Više informacija može se naći na stranicama tečaja.

Objavili smo i dužine staza na Kalniku. Snijega više nema, a vegetacija se budi izuzetno brzo. Do trke će drveće skroz prolistati. Dužine staza pogledajte na stranicama natjecanja. Prijave su putem OOnline servisa pa se ne zaboravite prijaviti. Za preciznu orijentaciju prijave možete slati na mail ili se također možete prijaviti putem OOnline servisa.

19 travnja 2013

Prvomajska utrka


Kao uvertiru, svojevrsni prolog u Ačkov kup (kako to Međimurci vole zvati) u srijedu 01.05. organiziramo pravu sprint utrku u parku Ribnjak sa izmjenom karte. Uz sprint utrku organiziramo i dječju utrku. Svi su naravno dobrodošli. Nudimo bogatu tombolu za koju se pobrinuo autoservis Karlo 2000, a biti će tu i drugih prigodnih nagrada. Dođite i uživajte u trčanju i lijepom danu.

Pozivi su dostupni na Vihorovim stranicama.

Kros liga i ostalo

Nakon dugo vremena odlučio sam se istrčati kros ligu umjesto treninga koji sam izbjegao u srijedu. Nije da mi se nije išlo na Krešin trening, no poslovne obaveze su bile jače. Bilo kako bilo napravili smo malu promociju tečaja i najavu za microtrekk na ligi i ne budi lijen iskoristio ugodno sa korisnim pa startao na dugoj stazi. Iz nekih prijašnjih vremena bilježim veliki broj sudjelovanja na ligi, no prvenstveno na kratkoj stazi. Čak sam bio i nekoliko godina pobjednik iste što u kategoriji, što u ukupnom poretku. Bila su to neka druga vremena...brže se trčalo :) Najbolje vrijeme na kratkoj mi je bilo 14'35, a na dugoj 32'05. Naravno jučer (38'27) neuhvatljivo iz razumljivih razloga...koja kila više, puno treninga manje.

Veselio me osjećaj trčanja u grupi, ali iskustvo mi je ipak govorilo da izbjegnem ganjanje sa brzincima pa sam uhvatio svoj ritam i pokušao ga držati sva četiri kruga. Prvi krug je očekivano bio brži od drugoga jer te masa malo povuće. Treći krug jednako očekivano slabiji od prva dva, a četvrti u razini prvog kruga. Plasman i nije bio tako loš (10), ali činjenica da je nakon dva kruga nastala pustoš na stazi malo me osapnula. Nekada su svi trčali dugu, a na kratkoj je ipak bilo manje ljudi. Danas se trend promijenio. Teško je ljudima potegnuti 9km. No dobro i to smo vidjeli, pa bude valjda ove godine palo još koje kolo.

Do onda puno posla oko Kalnika. Kockice se slažu, ali očekuje nas veliki zalogaj. Na programu su dvije utrke za Kup Hrvatske, a od toga je jedna za WRE. Istovremeno kreće i dvodnevno natjecanje u preciznoj orijentaciji popraćeno trodnevnim međunarodnim seminarom. Naravno tu je i neizostavna dječja utrka te naš microtrekk. Prijave su krenule pa valjda bude i ponešto ljudi. Ako ništa drugo budemo napravili i tombolu za one koji dođu. Spavanje standardno besplatno u dvorani u Križevcima, a novost je hostel u Kalniku sa višekrevetnim sobama pa tko voli po popularnoj cijeni neka se javi.

Vremena je malo, obaveza puno pa i ovaj blog pati. No bude cajta i za to krajem svibnja. Do onda vijesti na kapaljku.