27 lipnja 2012

Zdenko Horjan na portugalski način

Zdenko Horjan - WTOC 2012
Precizna orijentacija u Svijetu postaje polako, ali sigurno sve popularnija. Broj natjecatelja se polagano povećava, a i pravila i discipline se mijenjaju i prilagođavaju. koliko su hrvatski rezultati odjeknuli u orijentacijskim krugovima najbolje se vidi iz kontakata, razgovora i  uvažavanja naših mišljenja na orijentacijskoj sceni. Nakon Ive Tišljara i Zdenko Horjan je dobio svojih pet minuta:

Jedan od ozbilnijih i boljih orijentacijskih blogova iz Portugala danas je objavio razgovor sa našim najtrofejnijim osvajačem IOF medalja Zdenkom Horjanom pa čitajte.
26 lipnja 2012

Maksim Miletić biciklom u London
Ovih dana imali ste prilike vidjeti grupu biciklista koja je krenula biciklom u London na Olimpijske igre. Među njima je i član Vihora Maksim Miletić.

Projekt je zamišljen kao putovanje 30 biciklista i odgovarajuće pratnje od Zagreba do Londona. Pratnja se sastoji od 3 do 4 člana - servisera i osoba koje brinu o jutarnjem i večernjem obroku u kampu gdje se noći.

Na put su krenuli iz Zagreba prema Mađarskoj, te kod Budimpešte nastavljaju na EUROVELO 6, preko Bratislave i Beča sve do Donaueschingena, prateći Dunav, (EUROVELO 6 je biciklistički koridor koji povezuje Atlantski ocean i Crno more), odnosno Basel. Od tamo se kreće na sjever uz rijeku Rajnu do Strasbourga i dalje preko Luksemburga, do Sjevernog mora u Belgiji (Ostende). Prelazi se kanal prema Doveru, te nastavlja do Londona u koji se stiže uoči početka OI London 2012.g., znači prije 27.07.2012.
Ruta je duga oko 2900km i prema planu potrebno je približno 30 dana.

Na ispračaju osim velikog broja medija bili su i naši članovi ;), a kako je to izgledalo pogledajte na videu

19 lipnja 2012

Afrika u mom sjećanju - izložba slika

Eto da nemamo samo orijentacijske vijesti već se malo i kulturno uzdižemo evo jedne ekskluzive:

plakat izložbe

Naš član Nenad Mihaljević uskoro postavlja izložbu svojih slika pod nazivom "Afrika u mom sjećanju". Prema onome što smo do sada vidjeli svakako vrijedi odvojiti nešto vremena za posjet galeriji. Izložba se otvara u ponedjeljak 02.07.2012. u 19:00 sati u galeriji "U predvorju" na adresi Mihanovićeva 12, a biti će otvorena do 31.08.

Inspiracija za ovu izložbu potječe još iz davne 2000. godine kada smo zajedno hodali afričkim brdima i istraživali ljepote Kameruna. Nevjerojatna je snaga Afrike i njihove kulture i upravo ta sjećanja ostanu nekako neizbrisiva. Vjerujem da su slike koje se vraćaju u sjećanjima na tu avanturu umnogome pripomogle inspiraciji Nenada za jednu ovakvu vrhunsku izložbu.

18 lipnja 2012

Kraj prvog dijela sezone - kraj trčanja

Održanom dječjom utrkom u subotu i službeno smo završili proljetni tj. prvi dio sezone u Hrvatskoj. Ovime su na neki način završile i silne organizacije koje smo odradili od početka godine. Iza nas je tradicionalni tečaj orijentacije, mala škola orijentacije, Brooks tečaj orijentacije sa natjecanjem, predavanje i vježba orijentacije za planinarsku školu "Zagreb-Matice", "City-centar one labirint orijentacija" sa prezentacijom utrke na Kalniku, dvodnevno natjecanje za svjetsku rang listu na Kalniku sa dječjom utrkom i micrOtrekom, MTBO utrka za CRO-SLO ligu, dječja utrka na Bundeku te cijeli niz dječjih i orijentacijskih treninga. Napravljena je i nova orijentacijska karta Kalnika gdje smo dobar dio karte i samostalno nacrtali.

Kao klub nastupili smo na svim natjecanjima u Hrvatskoj i na natjecanjima za CRO-SLO ligu u preciznoj orijentaciji i MTB orijentaciji čak i onda kada su se natjecanja preklapala. Reprezentativci su nastupili na europskom i svjetskom prvenstvu u preciznoj orijentaciji, juniori su bili u Beogradu na međunarodnom dvodnevnom natjecanju. Osvojen je cijeli niz medalja za prvenstvo Hrvatske, a kao najveći uspjeh svakako izdvajam osvajanje brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u preciznoj orijentaciji gdje su Hoki i Ivek kao dio ekipe iz Vihora napravili izuzetan uspjeh. Bilo je tu još izvrsnih rezultata i potrajalo bi dok se sve ne napiše.
Osobno su ove godine rezultati koje ostvarujem daleko ispod očekivanog, no organizacija svih nabrojenih akcija, a bome i trovanje u Slavoniji, pa povreda tetive u najgušćem dijelu sezone jednostavno nisu pružale mogućnost za bolje. Ono što me više brine je da povreda niti nakon mjesec dana ne prolazi. Jučer sam odlučio da više neću niti pokušati trčkarati kao na pokalu Zagreba ili na Budinjaku jer jednostavno nema smisla. Nakon samo tri kilometra na stadionu Svetica gdje su naši juniori imali tranzitivnu atletsku provjeru bolovi su bili prejaki. Dakle pauza do daljnjega pa ćemo vidjeti što nam to nosi.

12 lipnja 2012

Dječja utrka ZELENdan - 16.06.2012. Bundek


Rezultati i karte
Startne liste
U subotu 16.06. na Bundeku će se održati dječja orijentacijska utrka u suradnji sa Rodom, a povodom akcije Zelendan. S obzirom na kratak rok prijava, molimo Vas da prijave šaljete što prije.

ZELENdan – Rodin dječji eko sajam okuplja isključivo djeci i Zemlji prijateljske proizvođače i aktivnosti. Posebno podržava proizvodače platnenih pelena i proizvoda koji promiću povezujuće roditeljstvo, udruge koje se bave socijalnim poduzetnišštvom, i one izlagače čiji proizvodi, usluge ili aktivnosti doprinose kvalitetnijem sužživotu s djecom i edukaciji djece o održživom gospodarenju okolišem. Na sajmu se želi promicati cjelovite zdrave i sigurne načine življenja – zdravu hranu, kretanje, svjesnu brigu o okolišu, koji su nužan dio kvalitetnog roditeljstva. Sajam želi biti mjesto podrške i informacija za roditelje koji su trenutno pod pritiskom: što brže i što jeftinije.
Poziv

Više o radionicama pod imenom ZELENdan pročitajte ovdje.

11 lipnja 2012

Danas na teletekstu HTV-a


Evo i jedne lijepe vijesti na teletekstu HTV-a. Između silnih loptačkih vijesti i mi orijentacisti našli smo svoj kutak. Lijepo.

10 lipnja 2012

Brončani!!!!!

treći na Svijetu
Ivica Bertol peti na Svijetu
U trenucima dok ovo pišem negdje na relaciji Bruxelles- Zagreb nalazi se treća reprezentacija Svijeta u preciznoj orijentaciji. Tradicija niti ove godine nije iznevjerena i vratili smo se sa medaljom. Malo je nedostajalo da budu i dvije no o tome nekom drugom prilikom.

U svakom slučaju danas oko 21:00 sat stiže trojka Ivica Bertol, Zdenko Horjan i Ivo Tišljar, osvajači brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u preciznoj orijentaciji. Svjedtski prvaci postali su Finci, a drugoplasirani su bili favoriti natjecanja Šveđani. Našima je nedostajalo dvaboda do zlata, a svaki od nas koji je bio na natjecanju zna da smo i to mogli. No vjerojatno su i drugi imali nepotrebnih grešaka.

Ovo je još jedan uspijeh precizne orijentacije i još jedno svjetsko prvenstvo sa kojeg se vraćamo sa medaljom, a niz je impresivan Češka-Mađarska-Norveška-Francuska-Škotska.

Ne treba zaboraviti niti rezultat Ivice Bertola koji je na kraju bio peti u pojedinačnoj konkurenciji te je time bio također na podiju na proglašenju i dobio IOF diplomu. Rezultat hvale vrijedan. Česstitke Ivica.

Svaka čast ekipi bila mi je čast nastupati sa Vama i braniti boje Hrvatske.

06 lipnja 2012

Wtoc tempo

Danas je na wtocu tempo. U ovim trenucima nalazimo se ispred samog starta. Kisa pada kao iz kabla. U svakom slucaju uvjeti su vise nego losi. Prognoza kaze da niti narednih dana ne ocekujemo poboljsanje uvjeta. Ivo je startao prvi,a Hoki ide za par minuta. Ivek i ja kao i u Svedskoj drzimo zacelje. Kaze Ivek za ovo vrijeme da ga podsjeca na vic o Muji u Kanadi, jedino mi ipak imamo kisu. No kako nama, tako je i drugima. Skotska je upravo onakva kakva je bila i prije nekoliko godina, mokra, zelena i puna ovaca. Pozdrav svima.

01 lipnja 2012

Ivo natjecatelj mjeseca IOF-a i nastup na WTOC-u

Iako smo znali da se priprema članak, konačno je izašao ovih dana i službeno. Ivo Tišljar je natjecatelj mjeseca IOF-a. Ivo je status sa vrhunskim zvjezdama našeg sporta zaslužio osvajanjem dvije brončane medalje na svjetskim prvenstvima u Norveškoj i Francuskoj. Članak taman dolazi pred svjetsko prvenstvo u Škotsku na kojem će braniti svoje odličje, a možda i napasti koju stepenicu više.

Konkurencija je ove godine još jača što je bilo vidljivo na europskom prvenstvu kada se zaredao cijeli niz natjecatelja sa izvrsnim rezultatima, tj. svim točnim odgovorima. I dok je ETOC ipak bio postavljen po švedskim ukusima vidjeti ćemo što nam pripremaju Škoti i dali Hrvati imaju odgovor za njihove zadatke. Kao što sam govorio i 2008. kažem to i danas. Hrvatska ima ekipu u kojoj svi mogu do visokih plasmana i to nas čini jakima. Uz malo sreće i koncentracije sve je moguće, no treba biti i realan i reći da je svaki plasman unutar prvih deset fantastičan rezultat, a unutar prvih dvadeset izvrsno.

Članovi reprezentacije na put idu u ponedjeljak, a prva natjecanja su na rasporedu krajem tjedna. Reprezentaciju čine Zdenko Horjan, Ivica Bertol, Ivo Tišljar i ja. Iako sam već dva puta sudjelovao na ETOC-u ovo je prvo svjetsko prvenstvo u preciznoj na kojem ću sudjelovati kao natjecatelj, a ne kao voditelj i čisto mi paše malo zamijeniti uloge :)

Ivo u trenucima opuštanja na sastanku ;) reprezentacije
Članak