30 travnja 2012

Dječja utrka - Kalnik

Dječje utrke su stalna popratna natjecanja naših utrka pa je ove godine i na Kalniku u programu prava dječja utrka. Naša nastojanja da dječje utrke pomaknemo iz urbanih sredina urodila je plodom i svake godine van Zagreba uspijevamo privući veći broj roditelja i djece koji nisu vezani uz glavnu orijentacijsku utrku. 

Ove godine uvodimo i jednu novost. Prava dječja utrka na Kalniku održati će se u nedjelju sa već uobičajenim programom, kontrolama, startom i sve ono što ide uz nju, a u subotu uvodimo dječji trening na kojem će sva zainteresirana djeca tijekom cijelog dana moći proći nekoliko kontrola u blizini ciljnog prostora. Nisu potrebne nikakve prijave već je dovoljno da dođete kada Vam to odgovara, uzmete kontrolni karton i prošećete se po stazi i kontrolama.

Dječji trening je besplatan

26 travnja 2012

Labirint orijentacija - labirint orienteering - city centar one Zagreb /...



Galerija fotografija

Križevački radio

Pripreme za Ačkov kup su sve intenzivnije i jedva se diše od posla. Auto guta kilometre i nakon jučerašnjeg cjelodnevnog boravka u City centru, danas ujutro već smo imali predstavljanje utrke u Križevcima na radiju Križevci. Promocija je vjerojatno uspijela jer je eter moćan medij, a već da ljudi i čuju o orijentaciji napravili smo veliku stvar. Emisija je trajala dvadesetak minuta i osim našeg događanja predstavljen je i program koji  ide prije nas ovaj vikend i za 1.svibnja.

Broj prijava za utrku je danas prešao brojku 100, a vjerujemo da će se ona još popesti za barem 50%. Cilj je kroz dva dana privući oko dvije stotine trkača, djece, trekera i ostalih zaljubljenika u trčanje po šumi.

Kako je prošao dan jučer u City centru uskoro uz opširniji foto zapis.

25 travnja 2012

Postavljen labirint u noćnim satima

DOĐITE DANAS, SRIJEDA 25. 04. cijeli dan - CITY CENTER ONE ISTOK

Jučer navečer nakon što su se gosti uputili kućama City centar istok postao je veliko orijentacijsko gradilište. Marljive ruke Sanje, Iveka, Boška i mene u par sati složile su pravi labirint koji Vas danas čeka u centru tijekom cijelog dana. Svi su dobrodošli, a na nama je da danas samo još postavimo kontrole u labirint.

Kako to izgleda evo i nekoliko ekskluzivnih fotografija






24 travnja 2012

Labirint orijentacija

dođite u City centar one - east
Sutra 25.04.2012. u City centru one - east održati će se dan orijentacije i promocija natjecanja na Kalniku. U sklopu promocije našeg sporta  te trke na Kalniku tijekom cijelog dana posjetitelji će moći isprobati labirint orijentaciju. Svi koji žele probati su dobrodošli, a sudjelovanje je besplatno.

16 travnja 2012

Kup Zvonimira Tošića

Prolazna kontrola pored cilja
Kako bi izbjegli lošu vremensku prognozu za vikend zadnji trening pred prvu utrku u sezoni napravili smo u petak i to 13 ;). Ujedno smo na treningu napravili i interno natjecanje za naše prijatelje iz "Books running team-a". Ne bi mi bili Vihoraši da nam niti to nije bilo dosta pa smo pridodali i MTBO trening. Ivica je posebno za ovu priliku prebacio kartu Maksimira u novi MTBO ISSOM standard i trening je mogao početi.

Sada nakon što je vikend prošao još jednom se pokazalo da ne treba uvijek vjerovati prognostičarima i vikend zaista nije bio pretjerano kišan, no opcija treninga u petak poslijepodne pokazala se kao dobitna konbinacija i  zbog vremena koje nam je ostalo za obilazak Kalnika u nedjelju.
MTB orijentacija u Maksimiru
Na samoj trening-utrci nas se sakupio popriličan broj. Šesdesetak natjecatelja i još par organizatora. Impresivna brojka za trening-utrku. Postavili smo i startni koridor za startnim satovima, ciljni koridor...uglavnom utrka u malom. A oni koji su mislili da će staza biti jednostavna nisu baš očekivali ono što ih je dočekalo. Malo smo stvar otežali da se ipak stekne dojam orijentacije, a dužina od 5,4 kilometra je bila sasvim dovoljna za petak poslijepodne. Najbolji Brooksovci dobili su i pehare u muškoj i ženskoj konkurenicji, a Vihorašima je ostala slava jer su postigli najbolja vremena što je bilo i za očekivati s obzirom na razliku u iskustvu, no veseli i podatak da su naši školarci imali sasvim solidne nastupe.

Ono što je mene oduševilo je upravo MTB dio. Dečki i cure su odvozili pravu sprint MTBO utrku i karta je položila tehnički ispit. Sakupilo se petnaestak biciklista što je lijepa brojkica za jedan trening. Još da sam imao i ja vremena sigurno bi odvozio stazu. No meni je ostalo sakupljanje kontrola. Sanja i Neno su pokupili bliži dio, a ja sam imao noćni trening sa ostatkom kontrola. Uvijek sam govorio da je noćna orijentacija u Maskimiru sasvim nešto drugo i ovoga puta sam sa petaestak stupića i zastavica u ruci morao dobro gledati kartu da ne izgubim smjer iako Maksimir poznajem stvarno dobro.

Fotogalerija
rezultati duga staza

rezultati duga, kratka i MTBO

rezultati MTBO i organizacija


11 travnja 2012

MTBO trening i Brooks utrka


U petak 13.04. u 17:00 sati u Maksimiru će se održžati Brooks orijentacijska utrka za "Brooks running team", a istovremeno će se održžati i trening za polaznike orijentacijskog tečaja i članove kluba, te trening MTB orijentacije. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na trening, a cijena karte je 5 kn za ne-članove kluba uz obaveznu prijavu na e-mail vihor@vihor.hr do petka 13.04. u 12:00 sati.

Trening će se održžati bez obzira na vremenske uvjete.

10 travnja 2012

Kalnik panorame

Jedna od zadnjih provjera terena na Kalniku bila je proteklih dana. Karta poprima svoj završni oblik tj. sada se samo uljepšavaju rubni dijelovi. Staze su koncepirane, a prijave polako popunjavaju OOnline sustav. Vrijeme je da i vi ispunite svoju prijavu :) Ono što je zanimljivo je da su fotografije napravljene sa dijelova terena koji su  također na karti ;)  iako izgleda kao da su napravljene iz zraka.

PANORAME KALNIKA

pogled na livade
pogled prema mjestu Kalnik i Križevcima
pogled prema starom gradu i Zubima

04 travnja 2012

Brooks running team na orijentaciji

Marekovich
Uz tečaj koji smo radili sa polaznicima osnovne škole "Ivan Goran Kovačić" na zagrebačkoj Šalati te naš redovni orijentacijski tečaj u klubu, danas počinje i skraćeni informativni tečaj orijentacije za članove Brooks running teama. Radi se o četrdesetak polaznika bivše Adidasove škole trčanja koji su nastavili rad sa svojim trenerima i žele naučiti nešto novo.

OK "Vihor" opet je bio spreman uletiti i nadamo se da će nakon predavanja i praktičnog dijela tečaja barem nekoliko članova ove grupe uskoro posjetiti i pravo natjecanje u orijentacijskom trčanju. Kako je opisao orijentacijsko trčanje slavni Siniša ;) pročitajte na stanicama grupe, a uz to pogledajte i najavu za tečaj.
fotka sa predavanja - Brooks running team
U jedno smo sigurni. S obzirom da je veći dio ove ekipe prije nekoliko dana istrčao i svoj prvi maraton uopće ne sumnjamo da neće imati nikakvih problema sa trčanjem, doduše kao što znamo u orijentaciji to u počecima zna biti i otežavajuća okolnost.
Praktični dio tečaja održati će se već ovaj petak u Maksimiru kada grupa ide sa voditeljima na teren, a idući tjedan slijedi i prvo malo natjecanje na kojem će polaznici skraćenog tečaja pokazati što su naučili.

02 travnja 2012

Beograd open - drugi dan

Iva na zadnjoj KT
Budimo se ujutro, gleamo kroz prozor i ne možemo vjerovati. Nakon dvadeset i nešto stupnjeva u subotu, u nedjelju nas je dočekao snijeg. Klinci su mislili da je prvi april kada sam im rekao da pada snijeg. S vremenom se snijeg pretvorio u kišu, no srećom do početka trke vrijeme se smirilo i nije više padalo cijeli dan. Doduše bilo je prohladno, no dobro za trčanje.
M21E - duge staze
Start je počeo već u 9.30 ujutro, no naši nisu startali do 60te minute. Jan je kao i u subotu imao najraniji start, pa Matija i onda cure. Iskra i ja smo startali u lovačkom startu i to tek oko 12 sati. U cijeloj priči najviše mi se svidjelo to što smo spavali na terenu i nije bilo jutarnje strke oko vožnje i pakiranja stvari. Izađeš iz vile i na startu si. Kako dobro.
Trka je prošla za podmladak čak i bolje nego prvi dan iako su staze bile nešto duže i teže. Mi "elitaši" smo se dobro pomućili na stazi. Preko 11km dužine sa još 600 uspona bio je pravi test za fizičku spremu. Svaka greška se skupo plaćala. Sve u svemu istrčao jesam, no zadovoljan opet nisam. Ovoga puta znao sam da nemam dužinu u nogama i tempo sam prilagodio stanju tako da je taj dio dobro prošao, no nisam zadovoljan sa dvije dugačke varijante koje sam relativno traljavo proveo. Iskra je unatoč grešakama na obje varijante imao bolje prolaze što znači da sam izgubio podosta vremena na prtljanje po rupama, umjesto da biram tabananje. 

Mia na postolju
Na kraju smo se vratili sa jednom medaljom. Mia nam je osvjetlala obraz i uzela srebro, a ostali su se trudili najbolje što su mogli. Bile su ovo zaista dobre mini pripreme. Kažem ja: ponovilo se uskoro.

O samoj atmosferi ne treba trošiti previše riječi, no za one skeptike koji zaziru od odlaska u Srbiju samo poruka: bilo je izvrsno, atmosfera je bila dobra i nismo imali niti najmanjih neugodnosti. Dapače gostoljubivost je bila na vrlo visokoj razini. Osim toga večernje čakulanje u kružoku domaćina, Belgijanaca, Kanađana i Turaka bio je pravi odmor za dušu. Dobro smo se ismijali, pretresli povijest i budućnost dok su klinci kuhali večeru. Moram i njih spomenuti. Tri su dana cure ( i dečki u manjoj mjeri) marljivo kuhale i spremale obroke koji su bili za prste polizati. Doduše imali smo riže za cijelu Kinu nahraniti, no Matija nije imao ništa protiv toga ;) 

Tehnički dio staza bio je na vrlo visokom nivou. Dugo je vremena prošlo od kada sam trčao na tako zahtjevnom terenu. Jedan mali pomak pogleda sa karte i začas si u greški koja odnosi na desetke minuta.

Malo smo izreklamirali našu utrku, a bome i Croatia open tako da nas uskoro očekuje i ponešto stranaca na našim trkama. Na Kalniku će se pojaviti Česi, Mađari, Litvanci, a nadamo se i drugi. Prijave tek uzimaju maha i ako doguramo do 200 biti će to izvrsno. Sve preko toga je bonus.

Rezultati