31 siječnja 2012

Vihorove vijesti

Ovih dana objavljeno je i drugo izdanje Vihorovih vijesti pa koga zanima može čitati
Prvo izdanje objavljeno je početkom siječnja, a njega također možete vidjeti ovdje:

30 siječnja 2012

Krenula i dječja trening liga

Iako je već održan jedan trening prije ove nedjelje jučer je i službeno krenula Vihorova dječja trening liga koju vodi Sanja uz pomoć Ivice, Boška i ekipe ;) Hladno vrijeme nije spriječilo tridesetak odvažnih da se upuste u orijentacijske izazove koji nisu bili nimalo jednostavni. Početnici su imali kratku stazu prilagođenu njima, a ostali su sukladno svojem znanju savladavali nešto zahtijevnije i tehnički teže zadatke. A-dječja ekipa Vihora odradila je prvo orijentacijsku stazu zagrijavanja , da bi nakon toga imali još linijsku orijentaciju.

U svakom slučaju našla se tu i staza za nešto zahtijevnije pa sam se i ja dobrih pola sata mučio na XL stazi. Nažalost kile i sati reambulacije po terenu čine svoje. Nedostaje svježine i brzine u nogama. Rekli bi glava hoće, a tijelo baš i ne sluša. Rezultati

Idući trening dječje lige održati će se u subotu 04.02. u 11:30 u Maksimiru kod nadstrešnice. Prijave idu na Sanjin e-mail, a detalje možete vidjeti i na stranicama Vihora

24 siječnja 2012

Zimska liga - vijesti iz O-svijeta

Iako je bio najavljen drugi trening kamp u Samoboru za ovaj vikend, zbog privatnih obaveza organizatora (Lino), kamp je skraćen na samo jedan trening koji će se održati u subotu u 10:00 sati u Manja Vasi kod Samobora. Detalji slijede uskoro na stranicama zimske lige.

Od ostalih vijesti iz svijeta orijentacije izdvajamo vijest iz IOF-a. Nakon silnih rasprava i pregovaranja oko novog formata Svjetskog prvenstva ovih dana donesena je odluka da se zbog neslaganja većine država članica format prvenstva neće mijenjati, tako će i dalje WOC biti u klasičnom formatu sa kvalifikacijama sprinta, srednjih i dugih staza te štafetom. Prijedlog nije dan na doradu već je u cjelosti zaustavljen.

Sa domaće scene izdvajamo sastanak IO-a HOS-a koji će se održati ovaj četvrtak u Zagrebu. Teme rasprava su slijedeće: proglašenje kupova Hrvatske, nastupi na svjetskim i europskim prvenstvima (WTOC, ETOC, WOC), kontrolori natjecanja i školovanje istih te dopune kalendara natjecanja za 2012. Naći će se tu još pokoja tema, a više o svemu kada prođe sastanak.

19 siječnja 2012

Novogodišnja utrka Sao Paulo

Kada je Gamba odlazio u Brazil tamo još prije godinu dana otišao je sa tako malo stvari sa sobom da sam mu se divio. Cijela obitelj uspijela se spakirati u par kofera i otišla je  na drugi kontinent. Naravno u koferu je bio Vihorov dres i kompas. Bez toga niti jedan orijentacist ne ide nikamo. Prošle godine kompas  mu je donio  i pobjedu u brazilskom kupu u M21B. Kaže Gamba: "Vrijeme je za elitu." 

Davnih dana kada smo nas dvojica odmjeravali snage na zagrebačkoj kros ligi vjerojatno nije niti sanjao da će trčati jednu od najvećih novogodišnjih utrka na Svijetu, onu u Sao Paulu. Ovih dana Gamba je bio na startu sa 25000 trkača i prema tome novogodišnja zagrebačka trka koju smo trčali nekada u organizaciji Schwartza izgleda kao dječji trening. Pogledajte što o tome kaže Gamba iz prve ruke, a pogledajte i zanimljive fotografije.

18 siječnja 2012

Tečaj orijentacije 2012.



Tečaj počinje 08. 3. 2012. (četvrtak) u 19.30 h u prostorijama kluba - Ribnjak 2, Zagreb (u dvorištu, ulaz u podrumske prostorije iz veže), a obuhvaća: predavanja četvrtkom i orijentacijske treninge subotom ili nedjeljom u prirodi.

"Outdoor" sportovi su u snažnom usponu. Orijentacijska će Vas i cijelu Vašu obitelj odvesti u prirodu na mjesta koja su samo rijetki pojedinci vidjeli. Imajte osjećaj da ste slobodni, zaboravite na sivilo svakodnevnice, osjetite miris prirode. Vratite se kući kao drugi čovjek.
Tečaj je namjenjen svim dobnim uzrastima, od djece školske dobi, odraslih željnih rekreacije, pa sve do onih željnih sportskog natjecanja, neovisno o fizičkoj kondiciji i predznanju.

Više o tečaju

17 siječnja 2012

Kronplatz 2012

škola skijanja Ban tours
Nažalost u Zagrebu snijega još uvijek nema. Školski praznici su prošli i djeca su ostala zakinuta za zimske radosti. Nadajmo se da će se zima ipak smilovati i da će na kraju pasti nešto i snijega u našim krajevima. Kako je kod susjeda? U Austriji je slična situacija u nama bližim dijelovima, no na krajnjem zapadu bilo je obilnih padalina. Italija je također dosta sušna, no zahvaljujući pametnim ulaganjima u kvalitetna i velika akumulacijska jezera te sustave zasnježenja sezona zimskih radosti nije došla u pitanje. Hrvatski tjedan kako ga volimo nazivati ove je godine po broju skijaša bio do sada sigurno najslabiji u proteklih desetak godina. Kriza i recesija su učinile svoje, a tome sigurno nije pripomoglo niti obilato dizanje cijena na pravim skijalištima. Rezultat toga je barem 30% manje hrvatskih skijaša. Zanimljivost cijele priče su medijske bajke koje su u tjednima prije i poslije skijanja pričale o 200 000 Hrvata na snijegu, o najboljoj sezoni ikada i o 15% povećanju bookinga. Mora da su sanjali jedan dobar san. Tko god da je prvi plasirao ovu priču koju su preuzele sve novinske agencije bio je sigurno na nečem bijelom, a to nije bio snijeg.


No poznati su opet bili dio snježnog cirkusa i na skijalištima smo tako mogli vidjeti veliki broj poznatih osoba iz sportskog i estradnog te političkog života Hrvatske. Srećom ove godine nije bilo "modnog mačka" da nas sramoti svojim izjavama po brdu.

Ponešto o njihovim doživljajima u reportaži Red carpeta

Ekipa koja je bila ove godine odradila je dobar posao i nešto više od stotinu polaznika naše škole otišlo je svojim kućama zadovoljno. Vrijeme nas je poslužilo i gotovo cijeli tjedan bilo je potpuno sunčano.

Evo i nekoliko fotki

06 siječnja 2012

Nova godina, novi treninzi

Ulaskom u novu 2012. nastavili su se i treninzi po klubovima i na zimskoj ligi. Ovaj vikend je na redu bogati program. Zimska liga preselila se u Bjelovar na dvodnevni trening kamp, a u Zagrebu počinju i zajednički atletski treninzi zagrebačkih klubova. U nedjelju se nastavljaju i treninzi Vihorovog podmlatka koji marljivo rade već neko vrijeme. Vremenske prilike pogoduju treniranju i iskoristite tu priliku dok ne dođe prava zima.
Za dva tjedna kreće i škola orijentacije za učenike od 5.-8. razreda koju vodi Sanja, što znači da uskoro počinju i dječji orijentacijski treninzi. Uglavnom čeka nas bogati zimski period događanja.

03 siječnja 2012

Počinju kondicijski treninzi zagrebačkih klubova

Danas je došla i konačna potvrda nastavka zajedničkih kondicijskih treninga zagrebačkih klubova. Treninge vodi Alen Tomić pa prenosimo osnovne informacije.

1. Općenito
Treninzi su namijenjeni članovima orijentacijskih klubova koji djeluju na području Grada Zagreba.

2 . Cilj treninga
Osnovni cilj plana rada je povećanje opće kondicije s naglaskom na mišiće stabilizatore (core mišići te mišići stopala), na balans i osnovnu tehniku trčanja.

3. Plan provođenja treninga
Treninzi se provode dva puta tjedno:
a) atletski trening, odnosno nadopuna na atletske treninge, Bundek
b) funkcionalni trening, dvorana

4. Dobna skupina obuhvaćena planom treninga
Treninzi su namijenjeni svim dobnim skupinama (kadeti, juniori, seniori, veterani).

5. Mjesto održavanja i okupljanja
a) treninzi će se provoditi na području parka Bundek , a okupljanje je kod mosta Mladosti, na pristupnoj cesti prema nasipu (makadam).
b) dvorana, Radnička cesta 1a, VB Centar

6. Termini treninga
utorak u 20:30 – dvorana
subota u 14:30 – Bundek,

Početak treninga je 14.01.2012. (subota). Važno je napomenuti da su treninzi besplatni za sve članove ZG klubova (treninge finacira PSZ i ZŠS) uz uvjet da u svojim matičnim klubovima plate članarinu.

Za sve informacije, prijave i predprijave javite se Alenu na e-mail.